Nogomet

"Imamo više vica od Uniteda"

Borna Rupnik • utorak, 19.05.2009.
"Imamo više vica od Uniteda"
Foto: EPA

Veliko finale Lige prvaka između Barcelone i Manchester Uniteda sve je bliže, a najbolji nogometaš svijeta Lionel Messi smatra da bi prevaga na strani novopečenog španjolskog prvaka mogla biti upravo ljepota njihove izvedbe na terenu...

Barcelona je ove godine osvojila sve zaljubljenike u atraktivan, napadački nogomet koji se igra ne samo za gol više, nego i za potez više, a takvom će se filozofijom suprotstaviti i moćnom Manchester Unitedu, koji želi obraniti titulu najbolje europske momčadi.

Prva violina katalonske ekipe prepune zvijezda ipak je omaleni Argentinac Lionel Messi. Svjestan snage svog najvećeg ovogodišnjeg suparnika, Messi vjeruje da i Fergusonove trupe mogu pasti pred naletom - čistog nogometa.

"Manchester United je odlična momčad s odličnim igračima. Međutim, mislim da mi u sebi imamo trunčicu više nogometnog vica", rekao je argentinski čarobnjak.

Pritom ne gubi iz vida da samo lepršavost neće biti dovoljna za podizanje najprestižnijeg trofeja na Starom kontinentu: "Morat ćemo dati sve od sebe kako bismo iskoristili priliku za koju ne znamo hoće li nam se opet pružiti".

Naime, Barcelona bi rimskim uspjehom domaćem prvenstvu i kupu dodala i Ligu prvaka, što bi ostalo zlatnim slovima upisano u povijest tog kluba, kao što je upisano i u povijest njihovih protivnika. "Imamo priliku ostaviti svoj trag u povijesnim knjigama jedne Barcelone. To ćemo i učiniti", samopouzdano najavljuje Lionel Messi.

Ferguson i Guardiola čine sve kako bi njihovi nogometaši što spremnije dočekali taj okršaj te i jedni i drugi nakon osiguranih naslova doziraju minutažu svojim prvotimcima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!