Nogomet

Hiddink "počasni ambasador"

Vid Horvat • utorak, 19.05.2009.
Hiddink "počasni ambasador"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Rusija traži od Guusa Hiddinka da bude predstavnik njihove zemlje u kandidaturi za Svjetsko prvenstvo 2018. ili 2022. Veliki uspjeh koji je postigao s ruskom nogometnom reprezentacijom osigurale su mu status kultne osobe...

Pobjedom Hrvatske na Wembleyju i plasiranjem Rusije na Euro 2008. počeo je veliki uspon njihove reprezentacije. Guus Hiddink postao je kultna figura u Rusiji nakon što je reprezentacije ostvarila povijesni plasman u polufinale, a to im nije pošlo za rukom 20 godina.

Glavni tajnik saveza razmišlja o tome da Nizozemca uključi u kandidaturu za Svjetsko prvenstvo, koje Rusija misli dobiti 2018. godine, a ako ne uspije onda 2022. "Željeli bismo da Guus postane počasni ambasador naše kampanje za Svjetsko prvenstvo", izjavio je Aleksej Sorokin. "Mislim da njegov utjecaj u svijetu može unaprijediti naše šanse", rekao je on.

Uz Rusiju, kandidaturu su najavili Engleska i Španjolska, koji također imaju svoje adute. Englezi tako računaju na Davida Beckhama pa u Moskvi traže sve načine kako bi im mogli ozbiljno konkurirati. Nizozemski stručnjak je trenutno na klupi Chelseaja, ali se nakon isteka sezone vraća na radno mjesto u Rusiju.

Sorokin je dalje naveo kako će 62-godišnjaka o svemu obavijestiti kada stigne u Moskvu, na pripreme nacionalne momčadi za predstojeću kvalifikacijsku utakmicu protiv Finske. FIFA je u ožujku objavila kako je zaprimila 13 kandidatura za spomenuto Svjetsko prvenstvo, a domaćini će biti izabrani u prosincu iduće godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!