Tenis

Nadal se kvalificirao za London

Maja Giljanović • srijeda, 20.05.2009.
Nadal se kvalificirao za London
Foto: EPA

Nije prošla niti polovica sezone, a prvi igrač svijeta Rafael Nadal je osvojio dovoljno bodova za završni turnir osmorice najboljih u Londonu...

U velebnoj O2 Areni u drugoj polovici studenog (22.) obilježit će se 40. obljetnica ATP World Tour Finalsa, a iz Londona su objavili da je za turnir osam najboljih tenisača današnjice koji će igrati za sitniš od pet milijuna dolara i 1500 bodova nakon 165.000 ulaznica koliko ih je dosad prodano pušteno njih još 65.000.

Objavljeno je i da je Rafael Nadal prvi koji se kvalificirao. Prvi igrač svijeta kojem će ovo biti peto finale zaredom bodove je zaslužio briljantnim prvim dijelom sezone. 22-godišnji je Španjolac osvojio svoj šesti Grand Slam naslov (Australian Open), osvojio je tri turnira iz ranga 1000 (bivših Mastersa - Indian Wells, Monte Carlo, Rim), osvojio je još i Barcelonu i to peti put uzastopce, a sljedeći je tjedan i na Roland Garrosu neprikosnoveni favorit za petu titulu zaredom.

"Presretan sam što sam izborio London jer nastup na završnici je bez dvojbe jedan od najvećih ciljeva pred start sezone. Uspjeh je tim veći što sam plasman potvrdio i prije kraja svibnja što dokazuje u kakvoj sam odličnoj formi. London je grad koji mi je prošle sezone priuštio toliko slavlja, navijači su posebni i radujem se nastupu na turniru koji ne može biti organiziran slabije od savršenog", izjavio je prošle godine pobjednik Wimbledona i Queen'sa.

Na 40. godišnjici turnira koji su najviše puta osvojili Ivan Lendl i Pete Sampras, branitelj naslova je Novak Đoković (u Šangaju protiv Davidenka), a Roger Federer nakon trijumfa 2003., 2004., 2006. i 2007. želi i petu titulu kojom bi se izjednačio s velikim tada Čehoslovakom te Amerikancem.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!