Nogomet

"Ovo je kruna moje karijere"

Mihaela Bradovski • srijeda, 20.05.2009.
"Ovo je kruna moje karijere"
Foto: Nikola Movrić

Finalni dvoboj Kupa Uefe između Šahtara i Werdera vodit će španjolski sudac Luis Medina Cantalejo. Uoči finala Cantalejo ne osjeća pritisak, a ovaj dvoboj smatra jednim od najvećih koje je imao priliku suditi u karijeri...

Iskusni španjolski sudac Luis Medina Cantalejo dobio je čast voditi završni sudar Kupa Uefe između Šahtara i Werdera. Cantalejo iza sebe ima niz velikih utakmica, a ovaj finalni dvoboj će mu zasigurno ostati u pamćenju - svi zajedno se nadamo u dobrom pamćenju.

"Nekoliko utakmica ću se uvijek sjećati. Tri derbija Reala i Barcelona, svih utakmica koje sam sudio na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj, dva finala Kupa kralja te dvoboja Lige prvaka između Chelseaja i Liverpoola koji je završio 4:4. Ovaj finalni dvoboj ostat će na posebnom mjestu jer je to vrhunac moje sudačke karijere", kazao je Španjolac.

Cantalejo u gradskom derbiju

Medina Cantalejo kaže kako spremno dočekuje istanbulsko finale i zajedno s pomoćnicima pokušat će odraditi posao na najbolji način. "Nogomet je lutrija, uvijek je moguć incident ili problematična situacija i prije susreta samo ćemo se pokušati što više opustiti i usredotočiti. Nije dobro nervozan ući u utakmicu", objasnio je. "Znam da sam spreman, znam što trebam raditi i znam da je moja ekipa najbolja. Sudio sam mnoge velike utakmice, ali ne mogu se sjetiti da sam ikada bio nervozan."

Prema njemu vrlo važno je uspostaviti kontrolu nad utakmicom od samog početka i pokazati na terenu da je ustvari on taj koji postavlja i odlučuje o kriteriju. "Kada vas igrači razumiju i dobiješ njihov respekt, onda je lakše", govori sudac koji je u kasnim godinama sudačke karijere dobio veliku čast suđenja u finalu europskog natjecanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!