Košarka

Kirilenko propušta Eurobasket

Mihaela Bradovski • srijeda, 20.05.2009.
Kirilenko propušta Eurobasket
Foto: Davor Sajko

Branitelj naslova europskog prvaka reprezentacija Rusije, na Eurobasketu u Poljskoj vjerojatno će biti jako oslabljen neigranjem dvojice važnih igrača Andreja Kirilenka i J.R. Holdena...

Vjerojatno dvojica najvažnijih igrača Blattove reprezentacije neće nastupiti, kako se sada čini, na Eurobasketu u Poljskoj. Andrej Kirilenko i J.R. Holden u ovom trenutku nisu izborniku Blattu dali potvrdan odgovor što se tiče reprezentativnog ljeta, ostavili su mogućnost nastupa, ali ta mogućnost je mala.

Kirilenka je u njegovom američkom domu posjetio ruski izbornik, no ovaj je odbio pozivnicu pravdajući se obiteljskim razlozima. Koji su to razlozi, nije otkriveno, a Kirilenko je kazao kako šansa za odazivanje u reprezentaciju ipak postoji, no ona je vrlo mala i trenutno nije realna.

Holdenov ubačaj za zlato u Španjolskoj

Potvrdu kako će nastupiti za Rusiju u Poljskoj nije dao niti J.R. Holden koji iz još uvijek nepoznatih razloga odbija nastup.

David Blatt po svemu sudeći uručit će pozivnicu dvojici američkih košarkaša s ruskim državljanstvom, Kellyju McCarthyju i Travisu Hansenu dok će ostatak društva činiti većinom oni koji su Rusiji donijeli zlato na Eurobasketu u Španjolskoj. Ipak, nova Rusija će neigranjem dvije glavne zvijezde biti značajno oslabljena i šanse za obranu zlata joj drastično opadaju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!