Tenis

Ančić propušta i Roland Garros

Ivor Krapac • četvrtak, 21.05.2009.
Ančić propušta i Roland Garros
Foto: Kristijan Komarica

Mario Ančić propustit će još jedan veliki turnir u svojoj borbi s bolešću, posljedicama mononukleoze koja je očito ostavila veliku štetu. Nakon pokušaja u Kitzbühelu, uz prolazak kvalifikacija i poraz u prvom kolu glavnog turnira, Mario je odustao od nastupa u Roland Garrosu...

Kitzbühel je donio četiri meča, tri u kvalifikacijama i prvo kolo glavnog ždrijeba protiv Rubena Ramireza Hidalga, a nakon što je to odradio, Ančić je, kako je kazao za Sportske novosti, shvatio da nije dovoljno spreman za Pariz. Umjesto Roland Garrosa, čeka ga nastavak priprema.

Mario je ove godine već pauzirao od ožujka do svibnja, nakon predaje Ivanu Ljubičiću u Indian Wellsu vratio se tek proteklog vikenda u Austriji, a nova stanka bit će nedefinirano duga s obzirom da još ne zna kada će se dogoditi novi povratak.

Wimbledon i četvrtfinale Davis Cupa protiv Amerikanaca su dosta blizu, potkraj lipnja i početkom srpnja, a kako nijedan od ta dva izazova neće biti puno manje zahtjevan od Roland Garrosa, pod upitnikom je hoće li treći hrvatski reket dotad biti spreman.

Ovogodišnji nastup na pariškoj zemlji je već prekrižen, a Mariju će to biti šesti Grand Slam turnir u posljednje tri godine na kojem neće moći zaigrati. Prije dvije sezone je zbog mononukleoze propustio sve nakon Australian Opena, dok je u međuvremenu zbog ozljeda ili bolesti preskočio i lanjski Australian Open i US Open.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!