Nogomet

"Plakao sam"

Borna Rupnik • četvrtak, 21.05.2009.
"Plakao sam"
Foto: EPA

Hrvatski reprezentativac i kapetan Šahtara iz Donjecka svakako je bio jedna od prvih zvijezda posljednjeg finala Kupa Uefe, u kojem su njegovi Ukrajinci porazili Werder iz Bremena (2:1) i osigurali prvu europsku titulu...

Bila je to večer Darija Srne. Nakon što je impresionirao na terenu, na tribinama je iz ruku Michela Platinija primio pehar namijenjen osvajaču Kupa Uefe. Velik je to trenutak za svakog nogometaša, pa kako ne bi bio i za emocionalnog Srnu.

"Plakao sam, nisam se mogao suzdržati", priznao je naš nogometaš poslije susreta. "Kroz glavu mi je prošla čak i ona utakmica s Turskom u Beču", dodao je, sjetivši se vrlo bolnog trenutka za cijelu Hrvatsku.

Komplimente je primao i iz suparničkog tabora. Werderov strateg Thomas Schaaf znao je kakvi ga problemi očekuju na lijevoj strani obrane, no nije ih uspio spriječiti. "Srna me nije iznenadio. Znam koliko aktivnu ulogu može odigrati u napadu", izjavio je.

Zato je kritički postavio prema izdanju svoje obrane, koja nije ispunila sve što se od nje tražilo, i to ne samo prema Dariju Srni. "Nismo bili dovoljno agresivni u obrani", dodao je Schaaf nakon što je izrazio nezadovoljstvo propuštenim prilikama u napadu.

Da je igrom Šahtara dirigirao upravo hrvatski veznjak prepoznali su i u njemačkom izdanju portala goal.com, gdje su ga proglasili igračem utakmice. "Mnogo toga Šahtar može zahvaliti jednom čovjeku - Dariju Srni", piše.

Ističe se kako je Srna daleko najčešće bio u posjedu lopte te kako mu je motivacija bila na vrlo visokoj razini čak i u samoj završnici, kada je Nijemcima ponestajalo daha. Poseban je naglasak stavljen na visok postotak preciznih dodavanja - u vjerojatno najvažnijoj utakmice svoje klupske karijere bio je točan u 87 od 93 pokušaja.

Treba spomenuti da je čestitku igračima Šahtara uputio i predsjednik Viktor Juščenko: "Usrećili ste milijune svojih sunarodnjaka. Cijela zemlja slavi ovu pobjedu s vama i ponovno ste pokazali da ukrajinski nogomet pripada europskoj eliti".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!