Nogomet

Mladi Hrvati na korak do naslova

Borna Rupnik • četvrtak, 21.05.2009.
Mladi Hrvati na korak do naslova
Foto: Sandro Donda

Hrvatska nogometna reprezentacija do 20 godina došla je nadomak osvajanja Alpe Adria kupa. U Vrbovcu su svladali slovačke vršnjake, a u istom će gradu naslov pokušati potvrditi protiv Slovenije...

Pod vodstvom izbornika Dražena Ladića, izabrana vrsta mladih hrvatskih nogometaša upisala je novu pobjedu na Alpe Adria kupu te sada ima četiri boda prednosti nad reprezentacijom Slovenije.

Našima je vodstvo protiv Slovačke donio Zagrebov Besart Abdurahimi na samome kraju prvog poluvremena. Prednost je udvostručio Josip Knežević, koji brani boje Osijeka.

Slovaci su odmah potom smanjili preko Duriša i unijeli novu neizvjesnost u susret, ali je pobjedu domaćina potvrdio još jedan Osijekov igrač, Domagoj Vida, već u 57. minuti.

Ladić poslije utakmice nije skrivao zadovoljstvo viđenim: "Nastavili smo niz dobrih igara, a posebno me raduje angažman pojedinaca koji ne dobivaju veliku minutažu u svojim klubovima. Na nekim stvarima još trebamo raditi, ali najvažniji je pravi pristup".

Našima je preostao samo ogled upravo sa sjevernim susjedima, koji imaju dvije utakmice manje. Upiše li Hrvatska pobjedu, osigurat će titulu pobjednika Alpe Adria kupa neovisno o slovenskim rezultatima.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!