Nogomet

"Propustiti Rim? Nema šanse"

Borna Rupnik • četvrtak, 21.05.2009.
"Propustiti Rim? Nema šanse"
Foto: EPA

Dok u taboru Barcelonu nestrpljivo iščekuju svaku vijest o zdravstvenom stanju Thierryja Henryja i Andresa Inieste, u Manchesteru je tema dana Rio Ferdinand. On je sam pokušao rasčistiti dvojbe oko svog nastupa u Rimu...

Nakon što mu je trener Alex Ferguson rekao da će morati nastupiti u nedjelju protiv Hull Cityja želi li dokazati da je spreman za finale Lige prvaka, Rio Ferdinand uzvratio je izjavom da je nema ni najmanje sumnje da će biti zdrav i oran.

Engleskog braniča muči ozljeda lista, ali ne smatra da će ga ona na bilo koji način spriječiti da zaigra protiv Barcelone: "Vrlo je jednostavno. Nisam uopće razmišljao o mogućnosti da propustim finale. Nema šanse".

Ferdinand se jučer vratio treninzima, a neki vjeruju da su nagađanja o njegovom nastupu samo dio psihičke pripreme Škota na klupi Manchester Uniteda. Naravno, ne bude li njegov stoper 100% pripravan za taj dvoboj, teško je vjerovati da će riskirati njegovim uvrštavanjem u sastav jer će s druge strane stajati momčad koja ne oprašta pogreške.

Ferguson također mora izabrati čovjeka koji će pokrivati desnu stranu obrane, a trenutačno je puno izglednije da će tamo zaigrati John O'Shea, dok će mladi Brazilac Rafael ostati na klupi. "John je zaslužio svoje mjesto u Rimu. Ima prednost nad svima ostalima, on je jedan od neopjevanih junaka ove momčadi, poput Denisa Irwina".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!