Vodeni sportovi

Lovrović i Mikuličić 15.

Sportnet • četvrtak, 21.05.2009.
Lovrović i Mikuličić 15.

Po laganom vjetru koji je dostigao maksimalnih sedam čvorova jedrilo se prvog dana Prvenstva Istočne hemisfere za klasu Zvijezda u francuskom Hyeresu...

U konkurenciji 29 posada nakon dva plova 15. su Marin Lovrović ml. i Siniša Mikuličić (3. Maj, Rijeka), a 28. Dan Lovrović i Marin Lovrović st. (Rijeka).

Povela je mlada nova posada na sceni klase, Francuzi Bernaz/Berenguier. Zanimljivo je da na regati jedri još jedna posada s istim prezimenima. Drugu posadu čine očevi dvojca koji je zasad prvi.

ORC Kup Hrvatske

U susret sljedećoj regati ORC Kupa Hrvatske objavljen je poredak nakon dvije regate. Nakon dvije bodovane regate u skupini A u poretku kormilara vodi Slovak Peter Mosny ispred Roberta Sandalića (Uskok, Zadar) i Zrinke Hrvoj (Labud, Split). U skupini B u poretku kormilara prvi je Karlo Kuret (Labud, Split), drugi je Branko Iljadica Rapo (Val, Šibenik), a treći Frane Barbieri (Croatia, Opatija).

U poretku jedrilica u skupini A na prvom mjestu se nalazi slovački Quebramar, na drugom Mareus, a trećem Gringo 2. Jedrilica One prva je u poretku skupine B, ispred Anđele X i Squala Bianca. Sljedeća regata koja se buduje za ORC Kup Hrvatske je Croatia Kup krajem svibnja u Puntu na otoku Krku.

Poznati svi juniori

S regatom jedrenom u Zadru prošloga vikenda zaključen je sastav hrvatske reprezentacije za Svjetsko juniorsko prvenstvo Svjetskog jedriličarskog saveza, koje će se održati u gradu Buzios u Brazilu od 9. do 18. srpnja. Već je bilo poznato da će nas na muškoj dasci RS:X predstavljati Nikola Smoljenović (Mornar, Split) te u muškom 420 Lovro Ivanov i Marko Carić (Uskok, Zadar).

Rezultati Regate Zadarskog kanala su na popis reprezentacije još dodali Anteu Kordić (Split) i Nenada Bugarina (Val, Crikvenica), koji će se natjecati u muškom i ženskom Laser Radialu. ISAF Youth ove će godine okupiti 59 reprezentacija s oko 280 jedriličara i jedriličarki. Hrvatska će biti domaćin ovog prestižnog natjecanja 2011. godine pa će u Brazil putovati i naš međunarodni Race officer Tonko Petešić, koji će voditi regatu za dvije godine.

Odluka o kadetskoj reprezentaciji pada ovoga vikenda na Memorijalu Antolić Česić u Puli, zadnjem ovosezonskom kriteriju 1.6 za klasu Optimist. Flota se okuplja danas, a regata počinje u petak. Kalkulacija kao i obično ima niz. Lovro Strihić (Uskok, Zadar), Bartol Komadina (Jugo, Mali Lošinj) i Duje Fržop (Žal, Betina) putuju opušteno u Pulu jer su osigurali nastup na Svjetskom prvenstvu u Brazilu u kolovozu.

Za preostala dva mjesta u reprezentaciji za SP borit će se Jure Fržop (Žal), Roko Bujas (Val, Šibenik), Antonela Kačan (Uskok), Lota Copić (Split) i Filip Stevanović (Horizont, Poreč). Oni koji se od prethodno navedenih ne izbore za SP jedrit će u Sloveniji na Europskom prvenstvu.

Za EP nam ostaju tako još četiri mjesta za koja prigodu imaju: Luka Matić (Sv. Ivan, Kaštel Lukšić), Nikolina Prtenjača (Tramontana, Opatija), Frane Grego (Val, Crikvenica), Stipe Vuletić (Mornar, Split), Mateo Pavinčić (Opatija), Paolo Grgorinić (Vega, Pula) i Toma Stipanović (Mornar). Na konačni popis reprezentativaca utječe i to ako neka od djevojaka uđe među pet za SP. U tom se slučaju otvara mjesto za još jednu djevojčicu za EP, a ispada posljednji dječak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!