Nogomet

Englezi ostali bez Downinga

Mihaela Bradovski • četvrtak, 21.05.2009.
Englezi ostali bez Downinga
Foto: EPA

U naredna dva kvalifikacijska susreta protiv Kazahstana i Andore Fabio Capello neće moći računati na krilnog igrača Middlesbrougha Stewarta Downinga koji će zbog operacije pauzirati tri mjeseca...

Stewart Downing neće konkurirati za nastup u kvalifikacijskim susretima koji uskoro očekuju englesku reprezentaciju. Downing je ozlijeđen u dvoboju Middlesbrougha i Aston Ville te će morati na operaciju što odmah znači i tri mjeseca pauze.

"Mislimo kako će Stewart biti tri mjeseca van pogona što je veliki udarac i za njega i za klub. Ove sezone odigrao je sve utakmice u klupskom dresu, nije bio strijelac, ali je igrao odlično i dao veliki doprinos našoj igri. Očekuje ga operacija i vrlo je frustriran", kazao je pomoćni trener Middlesbrougha Malcolm Crosby.

Crosby je kazao i kako ne smatra start Petrova nad Downingom namjernim. "Mislim da je to bila nesreća. Niti sekunde nisam dvojio, ozljede su sastavni dio nogometa i morate se nositi s tim kako vam se mogu dogoditi kada to najmanje želite", dodao je Crosby.

Capellu izostanak Downinga ipak ne bi trebao biti prevelik hendikep ključan po ostvarenje dobrog rezultata. Englesku očekuju lagani susreti s Kazahstanom i Andorom u kojima bi i bez Downinga morali slaviti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!