Nogomet

Crno-beli obranili i Kup

Maja Giljanović • petak, 22.05.2009.
Crno-beli obranili i Kup
Foto: Sandro Donda

Partizan je u finalu Kupa Srbije u posljednjih pola sata slomio Sevojno i prvi put u povijesti kluba obranio duplu krunu.

Srpski prvaci su u finalu naletjeli na bunker Sevojna i nakon što su ga više od sat vremena neuspješno probijali frustracije su uspjeli odagnati u 63. minuti golom Nenada Đorđevića iz slobodnog udarca.

Partizan je i prije vodstva bio taj koji je diktirao tempo, ali što Moreira, što Tomić, što Diarra nisu uspjeli probiti raspoloženog Nikolića. Nakon gola Đorđevića trener Sevojna Ljubiša Stamenković je promijenio pristup i napao, ali sve što im je uspjelo je posljednjih 10 minuta ostati s igračem manje (Bulatović) i primiti još dva gola.

Vodstvo je u 84. minuti nakon ubačaja iz kornera podebljao Ivan Stevanović, a i treći je gol Radosava Petrovića pao iz prekida nakon slobodnog udarca Tomića.

Partizanu je ovo drugi Kup Srbije (drugi zaredom) i 11. ukupno još i u bivšim SFRJ te Srbiji i Crnoj Gori, a prvi su put u svojoj povijesti bivši (1966.) finalisti Kupa prvaka uspjeli obraniti dvostruku krunu.

Senzacionalno, pak, Sevojno nije nakon Crvene zvezde (2:1 u polufinalu), Napretka (5:4 nakon jedanaesteraca u gostima u Kruševcu), Borca (i u Čačku 5:4 nakon penala) te Hajduka (nakon jedanaesteraca 8:7 u Sevojnu) uspjelo staviti šlag na tortu, ali i sam plasman u finale najveći je uspjeh u povijesti kluba osnovanog 1950. kojim su sljedeće sezone zaslužili nastup u Europa Ligi (Kupa UEFA).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!