Nogomet

Evra: "Ja sam najbolji na svijetu"

Ivan Forjan • petak, 22.05.2009.
Evra: "Ja sam najbolji na svijetu"
Foto: EPA

Nakon optužbi koje su sjele na račun njegove slabe igre u finalu Carling Cupa još u ožujku, oporavljeni Patrice Evra sve je uvjereniji kako je baš on najbolji lijevi bek na svijetu i kako bez problema može zaustaviti opasnog Messija koji će ga u srijedu gnjaviti kao beba zvečku.

U moru zanimljivih pozicijskih dvoboja koji nam se smiješe iduće srijede u finalu Lige prvaka, važno je istaći i onaj koji će se odvijati na desnoj strani Barcelonina napada, tj. na lijevoj strani Manchesterove obrane. Svoje snage odmjerit će omaleni Patrice Evra i Lionel Messi.

Nakon što je pretrpio tešku ozljedu i zabranu od četiri utakmice neigranja, Patrice Evra konačno se vraća na terene. Na njegov račun odmah su počele stizati kritike, pogotovo zbog slabe partije u dvoboju s Tottenhamom gdje je Aaron Lennon za njega bio nerješiva enigma: "Igram za Manchester United već tri godine i u tom razdoblju odigrao sam samo jednu lošu utakmicu, tako da sam ustvari bio sretan zbog kritiziranja koje me samo uvjerilo da sam najbolji lijevi bočni igrač na svijetu", samouvjeren je Evra.

Iako njegove riječi djeluju pompozno i prilično umišljeno, Evra itekako ima razloga svrstavati se među najbolje. Dvaput je izabran u najbolju jedanaestorku engleske Premier lige, kao i najbolju jedanaestorku svijeta. Epitet najboljeg, koji si je između ostalog i sam nadjenuo, morat će opravdati u rimskom finalu 27. svibnja jer, odigra li loše, od najboljeg pretvorit će se u najgoreg.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!