Nogomet

"Nigeriji upitno domaćinstvo U-17"

Vid Horvat • petak, 22.05.2009.
"Nigeriji upitno domaćinstvo U-17"

FIFA je dodijelila žuti karton organizatoru Svjetskog prvenstva do 17 godina. Nakon posjete inspekcije, Nigerija ima samo dva izgrađena stadiona od devet potrebnih i niti približno ne zadovoljava uvjete domaćinstva. Po sadašnjim riječima čelnih ljudi Fife, moguće je oduzimanje...

Od 24. listopada do 15 studenog trebalo bi se održati Svjetsko prvenstvo U-17 u Nigeriji, ali kako za sada stvari stoje, stadioni nisu ni blizu toga da budu spremni. Tako se nastavljaju problemi po Fifu, jer nakon Poljske i Ukrajine, imamo nove države koje nisu spremne organizirati veće natjecanje.

Potpredsjednik Fife i glavni odgovorni za organizaciju prvenstva, Jack A. Warner, ulaže još pokoju nadu u Nigeriju. "Iskreno, s objektivne točke gledišta, Nigerija nije spremna za domaćinstvo turnira. Ali, ja sam čovjek koji ima još povjerenja u njih i ima nekih znakova nade", rekao je on na konferenciji za novinare u Lagosu.

Prema drugom čovjeku u Fifi, stadioni u Calabaru, Enugu, Ijebu-Ode i Kano, dobit će ekstra period od mjesec dana za pripremu, i konačno, za zajedničku kandidaturu sa stadionima u Abuji i Lagosu. Nakon toga, sastati će se izvršni odbor koji će odlučiti jesu li svi zahtjevi zadovoljeni ili će doći do oduzimanja turnira.

"Kada prođe probni rok (grace period), FIFA će se vratiti u posjetu i donijeti konačnu odluku, objasnio je potpredsjednik Fife. "Zahvaljujemo se i onima koji su odlično napravili svoj posao, a izgrađene sportske infrastrukture mnogo će pomoći njihovoj zajednici", dodaje on.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!