Košarka

Panathinaikos odmah vratio prednost

Bernard Jurišić • petak, 22.05.2009.
Panathinaikos odmah vratio prednost
Foto: EPA

Košarkaši europskog prvaka Panathinaikosa slavili su u prvom susretu finalne serije grčkog prvenstva i tako najavili pohod na trostruku krunu ove sezone. "Pao" je slavio na najtežem mogućem mjestu, pred 15.000 protivničkih navijača u Pireju i odmah na otvaranju finalne serije vratio prednost domaćeg terena...

Panathinaikos je slavio u prvoj utakmici finalne serije grčkog košarkaškog prvenstva i time najavio da ove sezone ide na osvajanje trostruke krune. Do dvije su već došli preko leđa gradskog rivala Olympiacosa, grčkog kupa i titule prvaka Europe, a na treći pohod su krenuli upravo iz dvorane svog najvećeg rivala.

"Zeleni" su utišali 15.000 navijača obučenih u crvenu boju u Dvorani mira i prijateljstva u Pireju, slavivši u tijesnoj završnici 69:67. Opet su igrači Panathinaikosa bili mirniji i koncentriraniji u posljednjim trenucima i anulirali Olympiacosovu prednost domaćeg terena na koju su Pirejci puno polagali ove sezone. U grčkim će se medijima raspravljati o nedosuđenom prekršaju Jasikevičiusa na Papaloukasu u posljednjem napadu "crvenih", no u konačnici rezultat se neće promijeniti.

Olympiacosu nije pomoglo vrlo dobro izdanje najskupljeg igrača Europe Josha Childressa, koji je ubacio 23 poena uz 5 skokova. Bourousis je imao 18 poena i 14 skokova, no "zeleni" su znali odakle prijeti najveća opasnost. Uspjeli su "zauzdati" našeg Nikolu Vujčića (8 poena, 7 skokova, 3 asisitencije) i Papaloukasa (5 poena, 7 asistencija), pa je put prema uspjehu bio otvoren.

Glavni egzekutor kod pobjedničke momčadi bio je Crnogorac Nikola Peković sa 16 poena i 6 skokova, Fotsis je uz 9 poena imao i 8 dohvaćenih lopti. Druga utakmica igra se u Panathinaikosovoj dvorani u ponedjeljak 25. svibnja, a serija se igra do tri pobjede.

Osim finala, počelo je i razigravanje za treće mjesto, koje također vodi u Euroligu dogodine. Aris je u prvom susretu pobijedio Maroussi 90:86 i stekao početnu prednost.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!