Nogomet

UEFA će tužiti igrače Chelseaja

Vid Horvat • petak, 22.05.2009.
UEFA će tužiti igrače Chelseaja
Foto: EPA

Vodeća europska nogometna organizacija podigla je optužnicu protiv dvojice igrača Chelseaja. Didier Drogba i Jose Bosingwa bit će kažnjeni zbog vrijeđanja suca na uzvratnoj utakmici Lige prvaka u polufinalu protiv Barcelone. UEFA bi konačnu odluku trebala donijeti kroz tjedan dana...

Disciplinska komisija procijenila je da su se igrači Chelseaja ponašali neprimjereno i nepropisno prema pravilima Uefe. Odluka o visini kazni donijet će se 29. svibnja, a sve se odnosi na nedolično ponašanje naspram norveškog suca.

Većina je već upoznata da je Tom Henning Ovrebo zakinuo Bluese za nekoliko jedanaesteraca, koji su izravno utjecali na rezultat. Revoltirani takvim ponašanjem, najviše će platiti Didier Drogba i Jose Bosingwa. "Drogba i Bosingwa optuženi su za kršenje sportskih načela i vrijeđanje suca. Klubu će biti naplaćeno neprikladno ponašanje svojih igrača i bacanje raznih predmeta od strane navijača", stoji u priopćenju Uefe.

Izjave igrača Chelseaja tako neće proći nekažnjeno. "Ne znam je li sudac ili lopov", izjavio je poslije utakmice portugalski reprezentativac. "Nemam riječi za opisati tog čovjeka", dodaje on. Guus Hiddink je pak izjavio da UEFA može "razumjeti da je njegova isprika bila u redu". Svi su poslije susreta bili razočarani i takve scene su mogle biti očekivane s obzirom na ulog i težinu utakmice.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!