Automoto

Maldonado iskoristio ponuđeno

Vid Horvat • subota, 23.05.2009.
Maldonado iskoristio ponuđeno

Pastor Maldonado pobjednik je druge utrke GP2-a u Monacu. Današnji dan posebno je obilježila prijašnja vožnja u kojoj je čak osam vozača kažnjeno sa 25 sekundi, što je omogućilo vozaču iz Venezuele da uđe među prvih deset.

Nekoliko vozača danas je uspjelo profitirati. Poslije 27 krugova najbolje vrijeme imao je izvrsni Pastor Maldonado, koji je pobijedio ispred drugog Jerome d'Ambrosija i trećeg Nice Hulkenberga. Najveći gubitnik dana je vodeći Grosjean. Nesretni Francuz izletio je sa staze i izgubio sve bodove.

Početak nije bio posve savršen za današnjeg pobjednika i na samom startu je izgubio poziciju od vrlo dobrog Karuna Chandhoka. Indijac je nakon 20. kruga izgubio prednost, zbog prelaska linije, što je uzrokovalo izlazak safety cara točno iza Maldonada. Poslije pet krugova Venezuelac je uhvatio prvo mjesto i sigurno držao poziciju do kraja.

U izravnom dvoboju vodećeg Francuza i Andreasa Zubera, Grosjean je imao najmanje sreće i u jednom kontaktu zahvatio stražnji kotač Austrijanca te izletio. Najbrži krug odvozio je Petrov s vremenom od 1m 22. 045s te tako uhvatio bodove za taj rezultat.

Poredak druge utrke, Monaco:
1. Pastor Maldonado (ART) 39m 02. 772s
2. Jerome d'Ambrosio (DAMS) +1. 505s
3. Nico Hulkenberg (ART) +03. 545s
4. Lucas di Grassi (Racing Engineering) +04. 480s
5. Andreas Zuber (FMSI) +06. 494s
6. Vitalij Petrov (Barwa) +09. 349s

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!