Tenis

Senzacija otišla do kraja

Ivor Krapac • nedjelja, 24.05.2009.
Senzacija otišla do kraja
Foto: EPA

Alexandra Dulgheru okrunila je sjajan tjedan sasvim neočekivanim naslovom na WTA turniru u Varšavi. Mlada rumunjska kvalifikantica, koja nikad prije nije bila u glavnom ždrijebu na WTA Touru, u finalu je nadjačala osmopostavljenu Ukrajinku Alonu Bondarenko...

Tjedan do 20. rođendana, Alexandra Dulgheru osigurala je samoj sebi najljepši prijevremeni poklon - titulu na 600.000 $ bogatom turniru u glavnom poljskom gradu. Rumunjska kvalifikantica zaključila je svoj varšavski pohod sa 7:6(3), 3:6 i 6:0 u subotnjem finalu protiv osme nositeljice Alone Bondarenko.

Ukrajinka je, tako, i drugi put doživjela poraz korak do naslova u Varšavi, no ovog puta s puno većim očekivanjima, s obzirom da je prije dvije sezone u borbi za titulu izgubila od Justine Henin.

Vezane vijesti

Dulgheru, 201. na svijetu, izdržala je i izazov favorizirane suparnice i nekoliko kišnih prekida na putu do finalne pobjede, dovršivši posao potpunom dominacijom u trećem setu u kojem je osvojila više nego dvostruko veći broj poena od Bondarenko (30 - 13). Sveukupno, trebalo joj je gotovo tri sata, dva i 52 minute, ne računajući stanke zbog kiše.

Rumunjka je ovotjednim neočekivanim uspjehom ušla u uski krug pobjednica na nekom WTA turniru koje u trenutku osvajanja nisu bile među prvih 200 na svijetu.

Prije nje, to je uspjelo Angelique Widjaji (579.), Fabioli Zuluagi (285.), Tamiri Paszek (259.) i Lindsay Davenport (234.). Davenport je, dakako, najpoznatija i najuglednija, a razlog što se našla u ovom društvu je što je u rujnu 2007., kad je slavila na Baliju, igrala svoj prvi turnir nakon gotovo punu godinu duge stanke zbog trudnoće i rođenja djeteta.

Eto, mlada Dulgheru je već sada barem po nečemu u istoj rečenici s velikom Amerikankom, nekad prvom na svijetu...

WTA Varšava, 23.5.2009., finale: Dulgheru (Rumunjska, Q) - A. Bondarenko (Ukrajina, 8) 7:6(3), 3:6, 6:0.

Parovi, finale: Kops-Jones/Mattek-Sands (SAD, 3) - Yan/Zheng (Kina, 2) 6:1, 6:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!