Nogomet

Besek na odlasku?!

Ivana Strahija • ponedjeljak, 25.05.2009.
Besek na odlasku?!
Foto: Sandro Donda

Već je jedno duže vrijeme trener Varteksa Dražen Besek iznimno nezadovoljan onime što se događa u klubu. Uprava ne funkcionira onako kako bi trebalo, ambicije nisu dovoljno visoke, ne dovode se oni igrači koje bi trener trebao, a k tome i plaća kasni…

Nekoliko je puta Dražen Besek spominjao koliko ga smeta što se iz sezone u sezonu varaždinski prvoligaš bori za ostanak: "Otkad sam ovdje mi se borimo za ostanak, sami protiv sebe. Ove sezone, kad smo mogli stvoriti europski Varteks mi smo tijekom zime propustili napraviti što je trebalo, jer nismo imali onakvu potporu kakvu smo trebali. Zato su se zaredali loši rezultati, a mene užasno boli ta stagnacija."

Očito je voda Varteksovom strategu došla do grla, metaforički i u zbilji, jer se znalo dogoditi da svlačionice stadiona u Varaždinu budu poplavljene. K tome, u par smo navrata svjedočili kako su perilice rublja otkazale poslušnost, što zvuči bezveze, no kad se na takvim malim stvarima "kiksa", kako mogu velike valjati? Još je jedan primjer neorganiziranosti Varteksa i problem s radnom dozvolom za Bludeka, ali i činjenica da još uvijek nisu završeni pregovori s igračima kojima u lipnju ističu ugovori.

"Stanje u klubu je nepromijenjeno do dana današnjeg. Dvije godine vučem s igračima i stručnim stožerom, kako bi Uprava imala zraka da posloži sve što treba. Moram li i dalje vući?" , bio je nedavno rezigniran Besek.

A takvo nezadovoljstvo samo osluškuju ostali klubovi, koji bi u svojim redovima rado vidjeli jednog od najboljih hrvatskih trenera. Najglasnije se spominje Slaven Belupo, kao klub baš po mjeri ambicioznog Beseka, no on sam opovrgava da je razgovarao s Koprivničancima o mogućem dolasku. "Moj motiv nikad u životu nije bio novac, ni sada mi neće biti. Ja se želim dokazivati. Tražim izazov. Nisam zadovoljan Varteksom ove godine, krajnji nam je rezultat loš, ispali smo jako rano iz utrke za Europu, a znam da bih i s ovim igračima uz pravilnu potporu mogao visoko", rekao je Besek.

Mnogi su se nadali da će se stvari promijeniti na bolje dolaskom novih ljudi u Upravu kluba, a i mi sami dali smo veliku potporu tom projektu. No, nakon inicijalnog sastanka Izvršnog odbora nije održan ni jedan, a u prvi mah odlično popunjena vip loža kluba sve je praznija.

O svemu tome upitali smo predsjednika Zlatka Horvata, koji je upravo nedavno osvojio novi mandat dogradonačelnika Varaždina. Priznao je kako je malo zapostavio klub zbog predizbornih obaveza, no kako će mu se sad u potpunosti posvetiti, te je već održao par sastanaka sa klupskom strukom o problemima koji postoje.

Na upit o tome kako komentira konstataciju da se u Varteksu ništa ne mijenja na bolje Horvat je odgovorio: "Mislim da je ove sezone mnogo bolje no prošle. Mi smo u ovom trenutku stabilni prvoligaš, koji u ovom trenutku kao i većina drugih sportskih kolektiva ima određenih financijskih problema. Međutim, najavio sam za idući tjedan igračima i radnoj zajednici isplatu zakašnjelih primanja. Osim toga, pristigle su i ponude za neke igrače, doduše još neslužbene, no o tome isto treba raspraviti sa strukom i vidjeti koga možemo a koga ne prodati."

Što se tiče Besekovog mogućeg odlaska, Horvat je kazao: "Vjerujem da on ima određene ponude, a u ugovoru mu stoji klauzula da može otići ukoliko to poželi. S njime moram porazgovarati sredinom tjedna, jer do kraja mjeseca želim znati kakva je situacija. On jest varaždinska legenda, mnogo je učinio za klub, ali jedan sportski kolektiv nikad ne ovisi o pojedincu. Ukoliko se dogodi ono najgore, morat ćemo angažirati nekog iz našeg vlastitog pogona ili pak pronaći drugog trenera kako bi se mogle normalno provesti pripreme." Horvat je međutim napomenuo i to da je obećao prilikom preuzimanja kluba da se za sezonu 2009/2010 slaže ekipa koja će biti među prvih pet Hrvatske, a to planira i ostvariti.

Razmišljanje u sportskim kuloarima je da Besek u stvari pokušava svojim najjačim argumentom priskrbiti igračima, trenerima i sebi bolje uvjete za rad. Tome se svi nadaju, jer bi Besekov odlazak bio (pre)veliki gubitak za Varteks.

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!