Nogomet

"Ja sam pobjednik"

Vid Horvat • ponedjeljak, 25.05.2009.
"Ja sam pobjednik"
Foto: EPA

Trenutno jedan od najboljih svjetskih igrača, Cristiano Ronaldo, maksimalno je fokusiran na predstojeće finale Lige prvaka protiv Barcelone. Portugalac je siguran u svoje kvalitete i u Rimu ga zanima jedino obrana titule prvaka Europe...

Cristiano Ronaldo mogao bi biti ključni faktor u pohodu Crvenih vragova na drugu titulu europskog prvaka za redom, što nije uspjelo nikome do sada. 24-godišnji dijamant ima razne motivacije za ovakav susret, a poznato je da igra bolje što ga više svi kritiziraju. "Znam da sam osvojio puno, ali postavljam si letvicu jako visoko", izjavio je Portugalac za uefa.com.

Njegov pobjednički mentalitet i želja za što većim uspjehom nailaze na različita razmišljanja pa tako ima onih kojima se ne sviđa njegov karakter. No, svi na kraju moraju priznati da je veliki igrač. "Imam velike ambicije i jak karakter. Ja sam pobjednik i zato želim što više naslova", objasnio je najbolji svjetski nogometaš u 2008. godini.

Veliki razlog za njegov uspjeh i strašnu popularnost ima menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson. "Došao sam u klub radi njega", rekao je portugalski reprezentativac. "Ovdje sam mnogo napredovao i osvojio puno trofeja. Osjećam se privilegiranim raditi s takvim trenerom i htio bih da se ta suradnja nastavi", Izjavio je on.

Svi hvale njegovu snagu i tehniku, moć da probije bilo koju obranu na svijetu nema svaki igrač. No, priznao je da će biti vrlo zahtjevna utakmica. "Najteže je igrati protiv Barcelone. Uspjeli smo doći do završne faze i sada nas očekuje najjači mogući protivnik", siguran je bio Portugalac. "Danas svaka momčad igra na visokoj razini i potrebno je biti fizički pripremljen za takve napore", dodaje on.

Spektakularna priredba u srijedu biti će prava poslastica za sve nogometne fanove te pravi mali rat na travnjaku, između fizički nadmoćnog Manchestera i tehnički dotjerane Barce.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!