Nogomet

Iniesta i Henry putuju u Rim

Vid Horvat • ponedjeljak, 25.05.2009.
Iniesta i Henry putuju u Rim
Foto: EPA

Čini se kako će Barcelona biti u mogućnosti koristiti dvojicu ključnih igrača za finale Lige prvaka. Thierry Henry i Andres Iniesta ozlijedili su se na nedavnim prvenstvenim dvobojima u razmaku od samo tjedan dana. Za Pepea Guardiolu ovo je najbitnija tema prije putovanja u Rim...

Oboje su igrali ključne uloge ove sezone. Iniesta je bio strijelac pobjedonosnog gola u polufinalu Lige prvaka protiv Chelseaja u sudačkoj nadoknadi. Bivši kapetan Arsenala ima iza sebe fantastičnu sezonu, zabio je 25 pogodaka u svim natjecanjima te čini veliki napadački trio Katalonaca.

Budu li njih dvoje potpuno zdravi, to će biti veliki plus za trenera Barce. Podsjetimo se da je Henry zadobio ozljedu koljena u pobjedi protiv Real Madrida na Santiago Bernabeu, dok se španjolski reprezentativac ozlijedio u spomenutoj utakmici protiv Bluesa.

Konačna odluka trebala bi biti donesena danas, poslije posljednjeg treninga prije odlaska u Rim. Guardiola se nada pozitivnim vijestima i potvrdi odluke da oboje putuju s momčadi na finale.

Njihov suigrač Xavi, koji je dosta blizak s Iniestom, smatra da bi mogli zaigrati u prvih 11. "To su dva ključna igrača cijele sezone", izjavio je španjolski reprezentativac na konferenciji za novinare. "Dobro rade i puno bolje se osjećaju te mislim da bi mogli zaigrati", rekao je on.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!