Košarka

Panathinaikos pregazio Olympiacos, pogođen Vujčić

Bernard Jurišić • utorak, 26.05.2009.
Panathinaikos pregazio Olympiacos, pogođen Vujčić
Foto: EPA

Košarkaši Panathinaikosa stigli su na korak do trostruke krune. Nakon grčkog kupa i Eurolige, stekli su prednost od 2-0 u finalnoj seriji grčkog prvenstva pregazivši Olympiacos s 27 razlike...

Panathinaikos je pregazio Olympiacos u drugoj utakmici finala doigravanja grčkog prvenstva, poveo s 2-0 i stigao na samo korak od obrane naslova prvaka i osvajanja "trostruke krune" ove sezone.

"Zeleni" su pred svojih 15.000 navijača dominirali od prve minute, a već na kraju prve četvrtine stekli su prednost od 10 poena (21:11). Čvrstom obranom potpuno su zakočili "crvene" koji su se do poluvremena zadržali na -10, ali su u nastavku potpuno potonuli.

U trećoj četvrtini Panathinaikos je pregazio svoje goste otišavši na +24 i do kraja se poigravao s njima tražeći što višu razliku. Završilo je na kraju 91:64, a domaćini su imali i 32 poena prednosti u jednom trenutku.

Ni ova utakmica nije mogla proći bez incidenta i desetminutnog prekida u trećoj četvrtini. Nakon bačene baklje na parket od strane navijača "zelenih", željeznom kuglicom je u rame, pa glavu pogođen naš reprezentativac Nikola Vujčić, koji se nakon toga više nije vraćao na parket. Završio je utakmicu sa samo 2 poena, 3 skoka i 2 asistencije za 22 minute provedene na parketu.

Kod pobjednika je najefikasniji bio Batiste s 18 ubačaja, Jasikevičius je dodao 13, a Diamantidis 8 poena, 8 skokova i 4 asistencije. Kod poraženih Bourousis je ubacio 15, Teodosić 14, a još je jednom zakazao Theo Papaloukas s učinkom od 5 poena i 3 asistencije. Treća utakmica igra se u četvrtak u Pireju, ako pobijedi Panathinaikos bit će novi/stari prvak Grčke.

U borbi za treće mjesto koje vodi u Euroligu Maroussi je pobijedio Aris 85:78 i izjednačio seriju na 1-1. Treća utakmica igra se u Solunu u srijedu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!