Ostali sportovi

Lijepi objekti, iznutra poluživi

Ivana Strahija • utorak, 26.05.2009.
Lijepi objekti, iznutra poluživi
Foto: Ivana Strahija

Najboljim varaždinskim sportašima sasvim je dosta odnosa Grada Varaždina prema njihovim klubovima. Traže da se svi uozbilje i odluče gdje je crta između vrhunskog i sveg ostalog sporta.

U srijedu poslijepodne trebalo je biti održano druženje igrača Odbojkaškog kluba Varaždin, Rukometnog kluba Varteks di Caprio i Nogometnog kluba Varteks. Zamišljeno kao povezivanje i upoznavanje, druženje je isto tako trebalo ujediniti sve te vrhunske sportaše u jedinstvenu frontu s jasnim zahtjevima prema prvenstveno Gradu Varaždinu. O čemu se radi ispričao nam je Ivica Đolonga iz OK Varaždina.

"Imamo lijepu novu dvoranu, lijepi stadion, svi smo prvoligaši, o nama se piše, a okupljamo i respektabilni broj gledatelja. No, što to vrijedi kad su nam klubovi u stvari poluživi, spajaju kraj s krajem?" , pita se Đolonga i dodaje: "Rukometaši i odbojkaši već pet mjeseci nisu vidjeli svoje plaće, nama one kasne tri mjeseca. Nevjerojatna je nezainteresiranost gradske uprave za naše probleme. S jedne strane, rado se s nama slikaju, pohvaljuju naše prvoligaške uspjehe, s druge dobijemo tapšanje po ramenu i grb Grada kao nagradu. Od toga se ne živi i ne kupuje kruh."

Ljut je Đolonga, smatra s razlogom: "U našem gradu nema nikakve razlike između naša tri kluba i recimo pikada, bejzbola, tenisa i ostalih sportova. Smatramo da treba odrediti dva-tri sporta, izdvojiti ih, priznati im vrhunski status i u skladu s time i financirati. Odbojkaši primjerice s 200 tisuća kuna ne mogu ništa napraviti, s milijunom bi lako skupili još milijun."

Ovome je Đolonga još dodao: "Traži se od nas da i dalje nižemo uspjehe, što možemo samo ako budemo trenirali dva puta dnevno. A dva puta dnevno ne možemo trenirati ako moramo odlaziti na posao."

Premda je taj sastanak varaždinskih prvoligaša odgođen zbog igranja utakmice finala županijskog Kupa, Đolonga kaže da će se svakako održati idućeg tjedna. Ovaj se naum čini ozbiljan, a hoće li ga tako shvatiti i gradski oci ostaje da vidimo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!