Tenis

Jurak dalje, Vrljić kući

Maja Giljanović • srijeda, 27.05.2009.
Jurak dalje, Vrljić kući
Foto: Ivor Krapac

Darija Jurak je u Poljskoj protiv Poljakinje Sylvije Mikolajczuk izborila osminu finala, a bivša finalistica Ana Vrljić je ispala u prvom kolu Challengera u Gradu...

Treća nositeljica 10.000 $ vrijednog Challengera u Olečku Darija Jurak nije dozvolila iznenađenje protiv 17-godišnje lucky-loserice Sylwije Mikolajczuk. Poljakinja je protiv 323. igračice svijeta osvojila samo tri gema (6:1, 6:2), a 25-godišnja Zagrepčanka u osmini finala čeka bolju iz meča još dvije Poljakinje Agatu Bachanek ili Klaudiju Gawlik.

Ana Vrljić je i četvrti turnir zaredom zapela u prvom kolu - što kvalifikacija (prije dva tjedna) WTA turnira u Varšavi (Kerber), što na Challengerima (50.000 i 25.000 $ nagradnog fonda) u Makarskoj (Halep) i Tessenderlou (Ljikina) - 280. igračica svijeta je u prvom kolu u Italiji ispala od češke kvalifikantice Karoline Pliškove.

577. na svijetu je finalisticu Grada (25.000 $) prije tri godine (Sanja Ančić) slomila u tie-breaku drugog seta (7:1) i upisala prvu pobjedu protiv jedne Hrvatice nakon izgubljenih mečeva protiv Ane Savić (prošlo ljeto u Žlinu) i Tereze Mrdeže (u travnju u Bolu i u Hvaru).

Posljednja pobjeda Zagrepčanke datira iz drugog tjedna travnja u Monzonu (75.000 $). U Španjolskoj je 24-godišnjakinja u prvom kolu pobijedila Nataliju Orlovu (u osmini finala ispala od Kimiko Date), a od ožujka (Jersey) se nije probila dalje od četvrtfinala (Foretz).

Posljednje finale je igrala prošlog studenog (Opole) i izgubila od Arantxe Rus (prošla je Nizozemka upravo u drugo kolo Roland Garrosa), a posljednju titulu je osvojila još u veljači 2003. (10.000 $ u Büchenu) protiv izvjesne Sabrine Jolk.

Olečko, 1. kolo:
JURAK (Hrvatska, 3) - Mikolajczuk (Poljska, ll) 6:1, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!