Nogomet

Vukojević proslavio titulu protiv Srne

Borna Rupnik • srijeda, 27.05.2009.
Vukojević proslavio titulu protiv Srne
Foto: EPA

Utakmicama posljednjeg, 30. kola, okončano je ukrajinsko nogometno prvenstvo. Rasplet na vrhu već je neko vrijeme poznat pa je Vukojevićev i Sablićev Dynamo iz Kijeva dobio priliku slaviti naslov protiv svojih najvećih rivala, Srninog Šahtara iz Donjecka...

Da Dynamo zahvaljujući slabom Šahtarovom ulasku u sezonu nije pobjegao na nedostižnu prednost, zadnje kolo ukrajinskog prvenstva moglo je donijeti spektakularan ogled polufinalista i osvajača Kupa Uefe, Dynama i Šahtara, no ovako je u Kijevu samo upriličena proslava tri kola prije kraja osigurane titule.

Kijevljani su svoje slavlje uveličali minimalnom pobjedom - za 1:0 zabio je Milevskiy u 79. minuti utakmice - a hrvatski reprezentativci Ognjen Vukojević i Goran Sablić tako su stavili melem na rane koje su im izbacivanjem iz domaćeg kupa i Kupa Uefe nanijeli nogometaši iz Donjecka predvođeni našim Darijom Srnom.

Vukojević i Srna odigrali su svih 90 minuta posljednje prvenstvene utakmice, dok Sablić nije konkurirao za sastav zbog ozljede koja ga je onemogućila da se pridruži reprezentaciji za susret upravo s Ukrajinom.

Dynamo je 13. naslov prvaka Ukrajine osvojio s 15 bodova prednosti nad drugoplasiranim Šahtarom, a treće je mjesto pripalo još jednom ugodnom iznenađenju posljednjeg izdanja Kupa Uefe, Metalistu iz Harkiva. Ukrajinu će sljedeće godine u Europi predstavljati i Šahtarov susjed, Metalurg iz Donjecka.

Iz lige ispadaju pretposljednji Iljičivets i posljednjeplasirani Harkiv.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!