Ostali sportovi

Užitak za ljubitelje ragbija

Matej Milanović • srijeda, 27.05.2009.
Užitak za ljubitelje ragbija

Nadolazećeg vikenda bit će odigran Croatia rugby sevens turnir u Splitu. To je treći turnir iz European sevens serije. Splitska će publika osim našeg sastava imati priliku vidjeti, između ostalih, reprezentacije Italije i Francuske...

Ovog vikenda u Splitu održat će se treći turnir European sevensa. Natjecanje ima šest turnira na kojima nastupa ukupno 30 europskih ragbi sedam reprezentacija. Svaka momčad nastupa na dva turnira, a najbolji sastavi će se plasirati na završni turnir u Hannoveru.

Na prvom turniru u poljskom Sopotu, Portugal je u finalu nadigrao domaćine sa 57:14.Na drugom natjecanju, u Ateni, Francuzi su bez većih problema došli do prvog mjesta pobijedivši u finalu Rumunjsku 33:10.

Nekoliko momčadi koje će igrati u Splitu već su nastupile na svom prvom turniru. U Sopotu su nastupili samo Mađari su izgubili sva četiri susreta u skupinama, a zatim i dvoboj za deveto mjesto, pritom realiziravši samo deset poena.

Više je reprezentacija s ovog turnira igralo u Ateni. Bosna i Hercegovina je u skupini odigrala izgubila tri susreta, iako dva tijesno, a porazili su Luksemburg. U borbi za plasman izgubili su tijesno od Monaka, a zatim se osvetili Grcima za poraz u skupini i osvojili sedmo mjesto.

U njihovoj skupini bili su i Ciprani koji su ušli u polufinale sa samo jednim porazom u grupi, od Španjolske. U polufinalu su ih lagano porazili Francuzi, a u dvoboju za treće mjesto opet Španjolci. U drugoj skupini bili su Francuzi i Srbi.

Srbija je doživjela tri uvjerljiva poraza prije pobjede nad Bugarima. U borbi za plasman svladali su Grčku, a zatim pomeli Monako za konačno peto mjesto. Francuska je, pak, dominantno prošla kroz turnir. Četiri pobjede u skupini, u polufinalu poraženi Ciprani i u finalu Rumunji koje su svladali i u grupi.

Pijetlovi su turnir okončali s 278 realiziranih poena i samo 25 primljenih. Francuska će svakako biti favorit i na splitskom turniru, a puno se očekuje i od Italije.

Hrvatska će vjerojatno s Belgijom, Ciprom i Švicarskom tražiti tri pobjede koje bi donijele polufinale i vjerojatno borbu za treće mjesto. Naime, u slučaju drugog mjesta gotovo bi sigurno igrali s Francuzima u polufinalu, a pobjeda protiv njih je nemoguća misija.

U svakom slučaju, u Splitu će se okupiti nekoliko jakih i atraktivnih reprezentacija koje će svojim igrama sigurno uzbuditi publiku. U subotu natjecanja traju od 11 pa do 19 sati, dok se u nedjelju od 10:30 do 12 igraju zadnje utakmice po skupinama. Nakon njih bit će odigrana polufinala, a u 18 veliko finale.

Croatia rugby sevens, Split, 30. i 31.05.:
Skupina A: Belgija, Cipar, Hrvatska, Italija, Švicarska
Skupina B: BiH, Francuska, Mađarska, Njemačka, Srbija

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!