Rukomet

Zovko otpisao šest djevojaka

Sportnet • četvrtak, 28.05.2009.
Zovko otpisao šest djevojaka
Foto: Axel Heimken

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija odradila je prvi dio priprema za kvalifikacijski ogled protiv Francuske za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kini. Na povratku iz Selca, izbornik reprezentacije Zdravko Zovko odlučio je o prekobrojnim rukometašicama.

Kutinu tako neće vidjeti vratarka Marta Žderić, krilo Aneta Peraica, pivoti Dragica Džono i Martina Pavić te vanjske igračice Ana Zovko i Nina Jukopila. No u drugom se dijelu priprema priključuju djevojke koje nastupaju u inozemnim klubovima i zbog obveza nisu mogle doći ranije. Riječ je o Knezović, Arslanagić, Ambroš, Lovrić, Golubić i Bašić pa će za nastup protiv Francuske konkurirati:

Vratarke: Jelena Grubišić ("Lokomotiva"), Sanela Knezović ("Budućnost") i Ivana Jelčić ("Podravka Vegeta")

Pivoti: Tihana Ambroš ("Budućnost T-mobile"), Andrea Šerić ("Podravka Vegeta") i Marijana Tarle ("TVIN Trgocentar")

Krila: Dijana Golubić ("Krim Mercator"), Nikica Pušić, ("Lokomotiva"), Maja Zebić i Anita Gaće (obje "Podravka Vegeta")

Vanjske igračice: Ivana Lovrić ("Metz"), Sonja Bašić ("Alcobendas"), Andrea Penezić, Maja Kožnjak, Kristina Franić, Miranda Tatari (sve "Podravka Vegeta"), Maida Arslanagić ("KIF Vejen"), Ivana Petković ("Trogir"), Lidija Horvat ("Rumentul Urban") i Ana Marušćec ("Lokomotiva")

Nakon prvog dijela priprema izbornik Zovko bio je zadovoljan učinjenim: "Zadovoljan sam zalaganjem i angažmanom djevojaka. U ovom prvom dijelu odradili smo željeno, sada slijedi završna 'glazura' i uigravanje. Vidjet ću u kakvom su stanju 'inozemke', no vjerujem da iako je kraj sezone, motiva za ove utakmice neće nedostajati. Uigravanju i isprobavanju nekih varijanti poslužit će i dva prijateljska ogleda sa Srbijom u subotu i nedjelju u Kutini. Naravno, pozivam i ljubitelje rukometa u Moslavini i okolici da dođu i na ovo svojevrsno zagrijavanje za glavni susret protiv Francuske."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!