Nogomet

"Prekrasno je igrati s mojima"

Borna Rupnik • četvrtak, 28.05.2009.
"Prekrasno je igrati s mojima"
Foto: EPA

Nema igrača Barcelone koji nije beskrajno oduševljen usponom na krov Starog kontinenta, a taj je uspjeh nova velika zadovoljština za Xavija, koji je reprezentativnom pridodao i klupski naslov. Svoja je razmišljanja iznio i suspendirani Daniel Alves...

Nakon što je prošloga ljeta usmjerio Španjolsku na tron Europskog prvenstva, Xavi je bio jedan od predvodnika Barcelone u pohodu na Ligu prvaka. 29-godišnji je veznjak bio među najboljim pojedincima na terenu, a svoj je nastup okrunio asistencijom za drugi gol.

Kao jednome od sedmorice prvotimaca koji su stasali upravo u Barceloninoj nogometnoj školi, ovaj mu je trofej posebno drag: "Ovo je povijesni uspjeh za Barcelonu kao klub i za ovu skupinu igrača. Dugo sam govorio da je prekrasan osjećaj igrati kada ste okruženi suigračima poput mojih".

Ključ uspjeha ležao je pritisku na obranu Manchester Uniteda, smatra Barcelonin nogometaš: "Uložili smo puno truda kako bismo stisnuli protivnika na njihovu polovicu jer smo znali da im to neće odgovarati. Ne računajući prvih deset minuta, dominirali smo utakmicom".

S obzirom na već treći ovosezonski trofej - uz domaće prvenstvo i kup - postavlja se i pitanje koja je titula Barceloni najdraža. Xavi tu nema nikakvih dvojbi: "Rimska, to je jasno. Donijeli su svom klubu treći naslov prvaka Europe i tu nema konkurencije. Ne želim nas sada uspoređivati s drugim velikim sastavima iz prošlosti, neka to rade drugi".

"Nama je velika privilegija što nas se uopće spominje u tim raspravama. Ne znam jesmo li najbolja momčad svih vremena, ali trostruko slavlje je velika stvar i moramo uživati u njemu", dodao je motor katalonskog diva.

Daniel Alves sudjelovao je u gotovo svim ovosezonskim Barceloninim podvizima, ali onaj najvažniji ipak je morao propustiti. No, to ga nije spriječilo da podijeli radost sa svojim suigračima jer njegov doprinos na putu do finala nije bio zanemariv.

"Ovakva se izvanredna iskustva ne doživljavaju svaki dan. Pobijedili smo jer smo ostali vjerni svojoj filozofiji bez obzira na to tko stoji s druge strane terena. Naš je stil zanimljiv, a večeras je pobijedio nogomet", rekao je Daniel Alves.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!