Tenis

Roland Garros bez Hrvatica

Ivor Krapac • četvrtak, 28.05.2009.
Roland Garros bez Hrvatica
Foto: Ivor Krapac

Petra Martić nije nastavila svoj uspješni niz započet još prošlog tjedna u kvalifikacijama Roland Garrosa. Petru je u drugom kolu glavnog turnira nadjačala 24. nositeljica, Kanađanka Aleksandra Wozniak...

Dobar nastup Petre Martić na pariškom Grand Slam turniru okončan je porazom u dva seta protiv 21-godišnje Aleksandre Wozniak. Kanađanka je sa 6:3 i 6:3 osigurala reprizu svog najboljeg rezultata na crvenoj prašini francuskog glavnog grada, trećeg kola iz prošle sezone.

Wozniak se, tako, pobrinula da Roland Garros ostane bez hrvatske predstavnice. Uz Martić, imali smo i Karolinu Šprem, koja je zapela u prvom kolu protiv Jelene Dokić.

Vezane vijesti

Petra će pariški nastup pamtiti po četiri pobjede na putu iz kvalifikacija do drugog kola glavnog turnira, dok je u ogledu s Wozniak jači otpor pružila u drugom setu, u kojem je vodila s 3:1, pa u nastavku ostala bez osvojenog gema. Prvi je uvjerljivije otišao na stranu 24. tenisačice svijeta, uz dva breaka, za 2:1 i 6:3, i bez suočavanja s break-loptom.

Protiv Wozniak nije išlo, no raniji dio turnira dovoljan je razlog da 18-godišnjakinja iz Duća bude zadovoljna ovogodišnjim nastupom u Parizu. Očekuje je značajni skok sa sadašnjeg 196. na WTA ljestvice, a ako nastavi kao u francuskom glavnom gradu, na tome se neće zaustaviti.

Roland Garros, tenisačice, drugo kolo: Wozniak (Kanada, 24) - Martić (Hrvatska, Q) 6:3, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!