Tenis

Ljubičić samo u krajnjoj nuždi

Ivor Krapac • petak, 29.05.2009.
Ljubičić samo u krajnjoj nuždi
Foto: Kristijan Komarica

Manje od dva mjeseca do susreta s Amerikancima u četvrtfinalu Svjetske skupine Davis Cupa, Poreč se sprema za svoje drugo ovogodišnje domaćinstvo hrvatskoj reprezentaciji, nakon pobjede nad Čileancima početkom ožujka u prvom kolu. Ovog puta suparnik je jači i ozbiljniji, imat će ulogu favorita za prolaz u polufinale, pogotovo stoga što Hrvatska neće dočekati ovaj susret u idealnom stanju...

Još uvijek je "u magli" kako će Hrvatska izgledati u svom najvećem Davis Cup ogledu od travnja 2006., kada se u četvrtfinalu Svjetske skupine u Zagrebu dogodio poraz od Argentinaca. Dvoboj s Amerikancima na rasporedu je od 10. do 12. srpnja, a prema sadašnjem stanju stvari, glavni aduti izbornika Gorana Prpića bili bi Marin Čilić i Ivo Karlović, dok bismo bez ikakvog upitnika u sastav mogli dodati i Roka Karanušića, eventualno i Lovra Zovka kao opciju za nastup u parovima.

Glavni problem predstavlja Mario Ančić, koji zasad nije rekao ni "da" ni "ne" za ovaj susret, no s obzirom da je propustio veći dio sezone zbog težeg oblika viroze koja ga je značajno oslabila, upitno je u kakvoj će biti formi ako i odluči igrati. S izuzetkom nedavnog nastupa u Kitzbühelu, kada je probao i shvatio da još nije spreman za ozbiljnije izazove, Ančić je van akcije još od ožujka - što, naravno, nije dobra vijest.

Ivan Ljubičić, koji se već oprostio od reprezentacije, ostavio je otvorena vrata za povratak tek ukoliko stanje bude takvo da će biti baš neizostavno potreban.

Ljubo ima druge planove u karijeri, reprezentativna priča je prošlost, o čemu je riječ-dvije na današnjem susretu s novinarima iznio predsjednik Hrvatskog teniskog saveza Radimir Čačić: "Ivan mi je svoj stav ponovio triput, svaki put kada je to bila osjetljiva tema i kad je situacija bila napeta - znamo da njemu to ne odgovara i tu je bio vrlo precizan, samo u iznimnim okolnostima bi prihvatio pridružiti se, a zasad nismo ni blizu tome. Barem se tome nadam."

Stvari bi se mogle promijeniti jedino ukoliko, uz već upitnog Ančića, otpadnu Čilić ili Karlović, no valjda je Hrvatska ispucala sve svoje muke s ozljedama ili bolestima u godinama za nama da ovog puta budemo barem koliko-toliko kompletni.

Organizacijski, zasad sve ide po planu, a Čačić i izvršna direktorica HTS-a Marina Mihelić ustvrdili su da će Amerikanci biti dočekani bolje nego su oni dočekali hrvatsku reprezentaciju u ožujku 2005. u kalifornijskom Carsonu, kada je Hrvatska velikom pobjedom napravila prvi korak prema osvajanju Davis Cupa.

"Sjećam se da na plakatima uopće nije bila spomenuta Hrvatska, svi jumbo-plakati pozivali su na Davis Cup meč SAD-a, a da nitko nije spomenuo tko je protivnik - što ukazuje na šanse koje su nam davali", kazao je Čačić, dok je Marina Mihelić dodala: "Brinut ćemo se za njih malo bolje nego što su oni to napravili kad smo mi bili tamo, zbog čega nam je pobjeda bila još slađa."

U dvorani Žatika, kako je kazao porečki gradonačelnik Edi Štifanić, bit će mjesta za 4.500 gledatelja, a kapacitet će biti povećan montažnom tribinom od 1.800 mjesta. S obzirom da Amerikanci dolaze u velikom broju, sa službenom delegacijom od 30 članova i 80-ak navijača, gostiju i sponzora njihovog saveza, trebat će prostora za smjestiti sve koji žele biti tamo.

Ulaznice za ovaj susret već su krenule u internetsku prodaju, a mogu se nabaviti putem web-stranice HTS-a (www.hts.hr), službene stranice Grada Poreča (www.porec.hr) i na adresi www.ulaznice.hr. U prodaju po Hrvatskoj krenut će, pak, 15. lipnja u poslovnicama turističkih agencija u hrvatskim gradovima (Adriatica.net, Integral, Kompas, Smokvina travel).

Interes je zasad velik, nadajmo se da će većina onih koji će biti u dvorani navijati, a ne samo nijemo pratiti što se zbiva.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!