Automoto

Kandidati za naslov najavili borbu

Matej Milanović • petak, 29.05.2009.
Kandidati za naslov najavili borbu
Foto: EPA

Već na prvom treningu pred MotoGP utrku u Mugellu četvorica pretendenata za naslov svjetskog prvaka zauzeli su sam vrh. Jorge Lorenzo bio je najbrži, no Rossi i Stoner nisu mu jako daleko. Daniel Pedrosa dosta je zaostao na četvrtom mjestu, iako je zadnji sa manje od sekunde zaostatka...

Već od prvog treninga na Velikoj nagradi Italije u MotoGP-u su četvorica favorita zauzela prva četiri mjesta. Prva tri mjesta zauzeli su Jorge Lorenzo, Valentino Rossi i Casey Stoner, koji su ujedno i prvo troje u ukupnom poretku.

Lorenzo prvi, Rossi i Stoner s bodom zaostatka. Samo devet bodova zaostaje Daniel Pedrosa koji je i danas bio četvrti. No, kao i u prvenstvu ipak malo više zaostaje za ostalima.

Naime, najbrži je bio Lorenzo sa 1:49.870. Na manje od dvije desetinke bio je veliki favorit za nedjeljnu utrku, Rossi. Stoner je bio treći s 274 tisućinke zaostatka. Pedrosa je zadnji koji je zaostao manje od sekunde, no prvi trojac ima veliku prednost nad njim, budući da je bio više od devet desetinki sporiji od Lorenza.

Od ostalih vozača nije bilo velikih iznenađenja, osim slabog 13. mjesta Chrisa Vermeulena koji je na više od dvije sekunde od vodećeg. Loša pozicija, Nickyja Haydena, pak, više nije ni vijest. Amerikanac je opet bio u problemima i okončao je na 15. poziciji sa dvije i pol sekunde zaostatka.

Sve u svemu, četvorica koji se bore za naslov pokazali su od samog početka da su spremni za veliku borbu i na Mugellu, a Pedrosa koji vjerojatno ima najmanje šanse za naslov prvaka svijeta i ovdje je dosta zaostao za ostalom trojicom.

Naravno, ima još vremena da se stvari poboljšaju do nedjelje, no teško je očekivati da će se u borbu za prve pozicije ugurati netko izvan ove četvorke, a Pedrosa će se još malo morati poboljšati ne bi li ugrozio svjetski vrh.

MotoGP, Velika Nagrada Italije, Mugello, prvi trening:
1. Jorge Lorenzo (ŠPA/Fiat Yamaha) 1:49.870
2. Valentino Rossi (ITA/Fiat Yamaha) +0.195
3. Casey Stoner (AUS/Ducati Marlboro) +0.274
4. Daniel Pedrosa (ŠPA/Repsol Honda) +0.938
5. Colin Edwards (SAD/Monster Yamaha) +1.021

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!