Ostali sportovi

Odbojkaši otvorili teškim porazom

Matej Milanović • petak, 29.05.2009.
Odbojkaši otvorili teškim porazom

Hrvatski odbojkaši uvjerljivim su porazom krenuli u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2010. Bolji od naših bili su Nijemci koji su dominirali susretom. Jedino u drugom setu je Hrvatska bila ravnopravna protivniku, no i tog je u konačnici dobila favorizirana Njemačka. U drugoj utakmici Slovačka se namučila s Bjelorusijom i pobijedila u pet setova...

Utakmicom Hrvatske i Njemačke otvoren je turnir drugog kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. U slovačkom Popradu daleko su bolje krenuli Nijemci. Prvi set bio je jednosmjeran i Njemačka je slavila s 25:13.

U drugom setu naši su napokon uspjeli zaprijetiti protivnicima. Njemačka je vodila 16:14, no uspjeli su to naši dostići i ušli su u izjednačenu završnicu seta. Ipak, Hrvatska nije ostala dovoljno koncentrirana i izgubljena je i druga dionica s 25:23.

Izgledalo je da su se naši napokon našli i da bi mogli uzeti barem jedan set, no treća je dionica puno više ličila prvoj nego drugoj. Njemačka je potpuno nadigrala naše i s 25:12 okončala susret nakon samo tri seta. Najbolji u reprezentaciji Hrvatske bio je Danijel Galić s devet poena.

Ne bi ovaj poraz bio ništa dramatično da nije tako rezultatski jednosmjeran. No, sada je najvažnije da naši zaborave što prije Njemačku i pripreme se za sutrašnji dvoboj sa Slovačkom.

Hrvatska još uvijek ima konkretne šanse za prolazak i ključna će biti upravo sutrašnja utakmica. Pobijede li naši u preostala dva susreta, vrlo vjerojatno će zauzeti drugu poziciju što bi bilo idealno. Ne samo da bi nas odvelo u treći krug kvalifikacija, već bi nas smjestilo u skupinu u kojoj bismo mogli i imati nekakve šanse za plasman na Svjetsko prvenstvo.

U drugom susretu dana Slovačka je teže od očekivanog porazila Bjelorusiju. Prvi set dobili su domaći 25:18. U drugom su Bjelorusi vodili 24:22 da bi ga na kraju izgubili s 29:27. Treći i četvrti set uspjeli su dobiti gosti, 25:22 i 25:19 i izvući odlučujuću dionicu.

Početak je, kao i u ostalim setovima, bio izjednačen, a zatim su od 8:7 Slovaci došli do konačnih 15:11. Budući da će Njemačka sutra gotovo sigurno svladati Bjelorusiju, Hrvatska mora pobjediti domaćine u sutrašnjem dvoboju kako bi ostala u igri za prolaz ovog kruga.

Kvalifikacije za SP 2010., Drugi krug, Skupina E, Poprad:
Hrvatska - Njemačka 0:3 (13:25, 23:25, 12:25)
Slovačka - Bjelorusija 3:2 (25:18, 29:27, 22:25, 19:25, 15:11)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!