Vodeni sportovi

Hrvati napreduju u Medembliku

Sportnet • subota, 30.05.2009.
Hrvati napreduju u Medembliku

Iz dana u dan hrvatski jedriličari napreduju na regati Svjetskog kupa u nizozemskom Medembliku. Nakon tri dana natjecanja Tonči Stipanović je drugi u Laseru, Daniel Mihelić je peti u istoj klasi. Ivan Kljaković Gašpić zauzima peto mjesto u Finnu. Tina Mihelić je šesta u Laser Radialu. Lovrović/Mikuličić su deveti u Zvijezdi, a Fantela/Marenić su deveti u muškom 470.

Iz dana u dan hrvatski jedriličari napreduju na regati Svjetskog kupa u nizozemskom Medembliku. Stigli smo do polovice natjecanja. Trećeg dana regate jedrilo se po oko 10 čvorova.

Tonči Stipanović (Mornar, Split) pobijedio je dva od današnja tri plova u Laseru i nakon osam jedrenja zauzima sjajno drugo mjesto među preko 100 natjecatelja. U prvih 12 još su tri hrvatska kormilara! Odličan peti je Daniel Mihelić (Galeb, Kostrena), a šesti je Milan Vujasinović. Tonko Kuzmanić (Mornar) jedri jednu od svojih najboljih regata ovog ranga i trenutačno je 12. Prvi je Britanac Paul Goodison s pet bodova prednosti ispred Stipanovića. Aron Lolić (Labud) je 16., 46. Ivan Taritaš (Sv. Nikola, Zagreb). I Taritaš je danas imao dva izvrsna plova u kojima je bio četvrti i peti.

Vezane vijesti

U klasi Finn Ivan Kljaković Gašpić (Zenta, Split) je s dva deveta ulaza malo pao na, naravno, još uvijek odlično peto mjesto. Prvi je Britanac Giles.

Tina Mihelić (Labud) šesta je u Laser Radialu nakon devet plovova, dakle tri mjesta bolja nego jučer. Tina je još bolje stajala, međutim u zadnjem plovu dana imala je jedan slabiji ulaz koji ju je malo spustio u ukupnom poretku. Gea Barbić (Vega, Pula) je 26., a Marijana Bello (Zagreb) 52. Vodstvo je preuzela Dankinja Alberte Hol Lindberg.

U muškom 470 Šime Fantela i Igor Marenić (Sv. Krševan, Zadar) ušli su u prvih deset. Nakon što su se malo tražili s formom na prošloj regati Svjetskog kupa prije mjesec dana, u Medembliku su opet pokazali što znaju. Nakon osam plovova su deveti. Na prvom mjestu su Argentinci Calabrese/De la Fuente. Enia Ninčević i Romana Župan (Uskok, Zadar) su 23. u ženskoj konkurenciji. Vode Japanke Konda/Tabata.

Tri mjesta su napredovali i Pavle Kostov i Petar Cupać (Uskok, Zadar) u 49er-u. Nakon osam plovova zauzimaju 11. mjesto, nekoliko bodova ih dijeli od nedjeljnog finala. Zbog viroze kormilara Goran i Ivan Ivanković (Croatia, Opatija) danas nisu jedrili, tako da su pali na 47. mjesto. Vodstvo su zadržali Lagraviere/Rochieux (FRA).

Nakon pet plovova za klasu Zvijezda deveti su Lovrović/Mikuličić (3. Maj, Rijeka), dok su Lovrovi/Lovrović (Rijeka) 25. Na broju jedan nalaze se Brazilci Scheidt/Prada.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!