Nogomet

"U javnosti sam uvijek ja kriv"

Borna Rupnik • subota, 30.05.2009.
"U javnosti sam uvijek ja kriv"
Foto: Davor Sajko

Između dva splitska gostovanja, Dinamov trener Krunoslav Jurčić više se koncentrirao na nadolazeći prvenstveni ogled, a loše izdanje u uzvratnoj utakmici finala Kupa pripisuje prije svega problemu psihološke prirode...

Dinamo je prvo od dva uzastopna susreta s Hajdukom okončao na pomalo neočekivan način. Prvo je ispustio visoku prednost iz prve utakmice, a potom smogao snage biti bolji u izvođenju jedanaesteraca i ipak ponijeti trofej natrag u Zagreb.

"Uvijek se može analizirati, ali to ne radimo u javnosti nego u našim prostorijama. To je potpuno druga priča", rekao je Krunoslav Jurčić pri obraćanju novinarima. "Pred vama sam uvijek ja kriv, a ne moji dečki. Najveći je problem psihološke prirode - za većinu mojih igrača prvenstvo je završilo utakmicom protiv Slavena", dodaje.

Dotaknuo se i Hrgovićevog promašaja posljednjeg jedanaesterca, koji zahvaljujući Tomislavu Butini nije skupo plaćen: "Nismo planirali jedanaesterce, ali Hrgović je jedan od naših najboljih izvođača".

Logično, sada se postavlja pitanje može li Dinamo pronaći motiva da u nedjelju pokaže više. "Dajem sve od sebe kako bih pripremio momčad. Mogu ponuditi nekakav kolektivan pristup, ali svaki se igrač sprema i pojedinačno", odgovara Dinamov trener.

Izgledno je da će na Poljud istrčati i drukčiji sastav, ali Jurčić nije želio otkriti sve karte: "Tu su oni koji nisu igrali u četvrtak, poput Vrdoljaka, Tadića, Moralesa i Tomečaka, ali o prvoj ću jedanaestorici odlučiti tek nakon poslijepodnevnog treninga. Neki su se i preforsirali".

Zbog ozljeda sigurno neće nastupiti Robert Kovač, Luis Ibanez i Ante Tomić, a zdravstvene probleme imaju i kapetan Igor Bišćan, mladi Tomislav Barbarić i Sammir, tako da bi plava obrana mogla biti znatno oslabljena.

"Ipak, svi ćemo zajedno u Split. Želimo popraviti dojam i završiti sezonu na pozitivan način jer smo napravili uistinu velik posao. Tako bismo u dobrom raspoloženju otišli na odmor", najavio je Jurčić, iznijevši svoje mišljenje o splitskim izjavama da je Hajduk bolji: "Hajduk nije bolja momčad".

A poslije odmora slijedi - Europa. Novi format kvalifikacija za Ligu prvaka ponovno podgrijava nade ljubitelja Plavih. A gdje je Dinamo u europskom kontekstu, pokušao je objasniti Jurčić: "Češće smo igrali dobro nego loše, ali takvi smo, volimo naglašavati loše. Kada smo maksimalno usredotočeni i dajemo sve od sebe, možemo puno. Potencijal je velik, no čeka nas razvoj u više segmenata".

"Ovim je mladim dečkima energija veliki plus, no moguće su oscilacije, koje ostavljaju negativan dojam", nastavio je Jurčić i ponovno zaključio: "Ne treba im stavljati teret na leđa, europski će rezultati doći kao posljedica rada i razvoja".

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3229:43-1435
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!