Automoto

Rossi i Dovizioso ljuti na timove

Matej Milanović • nedjelja, 31.05.2009.
Rossi i Dovizioso ljuti na timove
Foto: EPA

Casey Stoner i Jorge Lorenzo zadovoljni su utrkom u Mugellu. Australac je bez obzira na male probleme pobijedio, a Španjolac je nakon katastrofalnog starta završio drugi. Rossi i Dovizioso su, pak, završili treći i četvrti i nisu nimalo zadovoljni, prvi odlukama svoje momčadi, drugi motorom kojeg mu daje Honda...

Valentino Rossi abdicirao je u Mugellu nakon sedam godina. Pomalo je polemično rekao da je njegova momčad odlučila staviti tvrdu prednju gumu iako je on znao da treba ići meka: "Bila je teška utrka. Znali smo da ce biti ružno vrijeme, ali zadovoljan sam svojom utrkom. Nažalost, ja sam znao da trebamo staviti meku gumu, ali moja momčad je odlučila da treba ići tvrda i u konačnici nisam bio dovoljno brz."

No, nije to bilo jedino što je smetalo Doktoru. Općenito nije bio zadovoljan svojim motorom i smatra da on i momčad moraju puno bolje kako bi se borili za naslov: "Nisam mogao voziti kako sam želio. Nadam se da ćemo brzo shvatiti u čemu je stvar, jer možemo i moramo bolje. Izgledalo je da je Jerez bio početak dobrog puta, no Le Mans i Mugello su pokazali da nije baš tako. Ovdje smo bili dobri, ali ja mislim da mi možemo i bolje od toga."

Čovjek koji je prekinuo dominaciju Rossija je Casey Stoner. Jedan od ključnih faktora je po njemu bio odabir guma i brza izmjena motora: "Bilo je teško, obzirom na uvjete. Na kraju smo odabrali meke jer smo mislili da će biti korisnije i to se pokazalo točnim. Nisam htio gubit puno vremena sa mijenjanjem motora, kao što se dogodilo u Le Mansu i uspio sam to danas puno bolje izvesti."

Ipak, nije sve bilo bajno i Australac je rekao kako je u jednom trenutku mislio da neće doći do pobjede: "Imao sam nekoliko problema u prvom djelu utrke sa mjenjačem i gumama i nisam mislio da mogu dobro odvoziti. Ipak, na kraju sam počeo voziti mirnije i pritiskati koliko god sam mogao. Mada mislim da ovo nije ključni trenutak sezone. Tako možete zvati trenutak kad se sezona odluči, do tada su svi ključni."

Jorge Lorenzo danas je osvojio bitno drugo mjesto iako je prepustio vrh ukupne ljestvice. Španjolac je samo kratko prokomentirao utrku: "Sretan sam. Pao sam u warm upu. Nakon starta mi se počela drmati zadnja guma i svi su me prešli. Bilo je kao u nekom filmu. Odlično je završilo. Mi uvijek ciljamo na pobjedu, ali sretan sam za danas, tim više što smo osvojili skoro maksimum bodova."

Četvrti je danas bio jako dobri Andrea Dovizioso. Talijan je relativno zadovoljan pozicijom, no smeta ga što mu je motor puno sporiji od onih koje imaju njegovi konkurenti: "Nismo uspjeli zadržati postolje jer nažalost mi nemamo dovoljnu brzinu. Pokušao sam dostići Valentina, ali nisam imao šanse. Nažalost znamo da smo najsporiji i trebamo se i s time boriti. Trebamo prvo riješiti naše probleme da bi mogli ciljati veće stvari. Mi vozači pokušavamo raditi naš dio posla, ali ja bih rekao da se i u Hondi moraju malo probuditi ako želimo nešto postići."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!