Ostali sportovi

I Bjelorusi bolji od hrvatskih odbojkaša

Matej Milanović • nedjelja, 31.05.2009.
I Bjelorusi bolji od hrvatskih odbojkaša

Hrvatski odbojkaši nisu uspjeli poraziti niti Bjelorusiju na kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Bjelorusija je slavila s 3:1 i izborila utješnu pobjedu. U drugom susretu dana, Slovačka je pobijedila s 3:2 Njemačku i osigurala prvo mjesto u skupini...

Današnji dvoboj Hrvatske i Bjelorusije u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo bio je lišen rezultatske važnosti. Ipak, obje su momčadi htjele Slovačku napustiti s barem jednom pobjedom i izbjegnutim zadnjim mjestom.

No, ni protiv Bjelorusa naša reprezentacija nije uspjela doći do bodova. Prvi set tijesno je izgubljen 25:22. U drugom se otišlo na razliku, no opet je Hrvatska izgubila 28:26. Treći set bio je jednosmjeran. Naši su igrali daleko bolje od protivnika i dobili 25:15

Ipak, u četvrtom setu, koji je ponovno bio izjednačen, izgubili smo 25:22. Najefikasniji u našim redovima bio je Anđelko Ćuk sa 19 poena, a Bjeloruse je predvodio Aleh Ahrem sa 20.

U konačnici, Hrvatska reprezentacija završila je turnir s tri poraza u tri utakmice i s devet izgubljenih setova protiv samo dva osvojena. U današnjem susretu nisu uspjeli osvojiti niti jedan set koji je bio izjednačen do kraja.

Istina je da je momčad mlada i da se da raditi na tim stvarima, no ipak ostaje žal za propuštenom prilikom. U drugom susretu naše skupine Slovačka je svladala Njemačku u jako izjednačenom dvoboju sa 15:12 u petom setu i time vrlo vjerojatno izborila težu skupinu u zadnjem krugu kvalifikacija.

Kvalifikacije za SP 2010., Drugi krug skupina E, Poprad:
Hrvatska - Bjelorusija 1:3 (22:25, 26:28, 25:15, 22:25) Slovačka - Njemačka 3:2 (25:23, 21:25, 19:25, 25:22, 15:12)

Skupine treće faze:
Skupina I: Rusija, Finska, Belgija, Njemačka
Skupina J: Bugarska, Češka, Portugal, 1. skupina F (vjerojatno Nizozemska)
Skupina K: Poljska, Francuska, Slovačka, Slovenija
Skupina L: Španjolska, Srbija, Rumunjska, 2. skupina F (vjerojatno Turska ili Latvija)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!