Košarka

Trijumf Angelica u dramatičnom finišu

Vedran Babić • ponedjeljak, 01.06.2009.
Trijumf Angelica u dramatičnom finišu
Foto: Nikola Movrić

Košem Valerija Spinellija četiri sekunde prije kraja produžetaka Angelico je na svom parketu nadvisio Armani Jeans i izjednačio omjer u polufinalnoj seriji na 1-1...

U prvoj utakmici u Milanu sitnice su odlučile da u vodstvo prijeđe Armani, no sinoć se sreća osmjehnula i Angelicu, koji je u dramatičnoj završnici slavio s 82:81. Apsolutni junak domaćih bio je Valerio Spinelli, koji je postigao posljednjih devet koševa svoje momčadi.

Nakon početnih 8-0 Armanija Angelico je uspostavio ravnotežu i u drugoj četvrtini u nekoliko navrata ostvario prednost od šest koševa razlike. Početkom nastavka inicijativa Angelica okrunjena je rekordnim vodstvom (39:32), koje je trajalo sve do kraja treće četvrtine. Tada je Marco Mordente tricom vratio prednost gostima.

U izjednačenoj i neefikasnoj posljednjoj četvrtini (ukupno 21 koš) regularni dio okončan je rezultatom 66:66, da bi u narednih pet minuta produžetaka na scenu stupio 29-godišnji razigravač Valerio Spinelli, postigavši svih svojih devet koševa u samoj završnici.

Armani je u posljednjoj minuti vodio 81:78 i bio na korak do druge pobjede u seriji. Međutim, Spinelli je s crte slobodnih bacanja bio precizan i smanjio na 81:80, nakon čega je u sljedećem napadu Mordente promašio tricu za konačno rješenje pobjednika. U već spomenutom finišu Spinelli je četiri sekunde prije kraja donio Angelicu prvu pobjedu u polufinalu.

U domaćem sastavu čak šestorica košarkaša su postigla dvoznamenkasti broj koševa, a među njima, kao što smo već spomenuli, nije Spinelli, koji je ubacio devet koševa. Najefikasniji su bili Luca Garri s 14 i Joe Smith s 13 poena, dok je goste iz grada mode predvodio David Hawkins s 25 koševa, osam asistencija i pet skokova.

Prve dvije utakmice između Armanija i Angelica su bile krajnje neizvjesne i izjednačene, pa bi uoči nastavka serije bilo neozbiljno favorizirati pojedinu momčad kada je očito da razlike u kvaliteti gotovo da i nema.

Lega A Basket, polufinale doigravanja: Angelico Biella - Armani Jeans Milano 66:66 (82:81 nakon produžetaka) (1-1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!