Tenis

"Čilić je igrao jako dobro"

Antonija Pavlić • ponedjeljak, 01.06.2009.
"Čilić je igrao jako dobro"
Foto: EPA

Na podlozi koja mu u potpunosti baš i ne odgovara, Andy Murray je u šesnaestini finala Roland Garrosa ipak uspio pronaći rješenje za prvi hrvatski reket, Marina Čilića, i tako postao treći Britanac koji je izborio četvrtfinale ovog natjecanja.

Nakon Rogera Taylora 1973. i Tima Henmana 2004., treći Britanac u četvrtfinalu Rolad Garrosa pobjedom nad Marinom Čilićem postao je Škot Andy Murray.

U narednom susretu protiv Fernanda Gonzaleza pokušat će tako mladi i perspektivni tenisač čak i stići najboljeg, Henmana, koji je zaigrao prije pet godina i u polufinalu.

"Napraviti nešto ovako uvijek je lijepo. Tim je ovdje došao sve do polufinala i sigurno je da ću pokašati dostići taj rezultat.", rekao je.

U susretu protiv našeg Marina, pak, nije izgledao previše sjajno, ali se koncentriranom i konzistentnom igrom potpuno zasluženo izborio za pobjedu. "Uvijek sam osjećao da mogu igrati na zemlji, ali samo mi je trebalo malo vremena da pronađem svoju igru. Rezultati su automatski postali bolji jer sam igrao više mečeva, i sretan sam jer sam iz svih situacija izašao kao pobjednik."

"Sretan sam zbog pobjede u tri seta jer je i Čilić igrao jako dobro. Ja sam odigrao nekoliko loših servisa, ali to se može dogoditi u tako napornom susretu. Ove sezone imam dobre rezultate na zemlji, a ovdje ću to pokušati i unaprijediti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!