Automoto

Spektakularni vikend na Mugellu

Matej Milanović • ponedjeljak, 01.06.2009.
Spektakularni vikend na Mugellu

Ovog vikenda je u Mugellu osim MotoGP-a posebnu pažnju privukla i klasa do 250 kubičnih centimetara u kojoj je bilo nekoliko spektakularnih trenutaka...

Ovog vikenda u Mugellu su vozači klase do 250 kubičnih centimetara pokazali zašto je motociklizam i zašto su utrke općenito toliko voljene. Ujedno dokazali su da se spektakl ne događa samo u MotoGP-u.

Seriju zanimljivih trenutaka otvorio je Raffaele De Rosa još u subotu na kvalifikacijama. Mladi Talijan je u jednom trenutku pao s motora, no nije ga pustio, nekoliko je sekundi s nogama bio na zemlji. Na kraju se uspio nekako ipak uspio vratiti na motor i nastaviti kao da se ništa nije dogodilo.

De Rosa je i sam priznao da je imao sreće u tom slučaju: "Nisam bio siguran što da radim. Da li da pustim motor, ili se pokušam vratiti na njega. Pokušao sam se popesti i uspjelo mi je, ali imao sam sreće."

No, nije se vikend završio na tome. Utrka je zahvaljujući i mokroj stazi donijela nekoliko uzbudljivih događaja. Prvo je Marco Simoncelli, branitelj naslov, jedva ostao na motoru.

Nekoliko krugova kasnije isti vozač, koji je poznat po svemu samo ne po korektnosti, zabio se u Alvara Bautistu i obojicu izgurao sa staze. No, obojica su nekako uspjela nastaviti utrku i na kraju čak završiti na postolju.

Treba priznati da i Španjolac Bautista ima svoj dio krivice u tom incidentu, budući sa se nije htio maknuti talijanskom rivalu. Razlog tome je otvoreni sukobu između njih dvojice.

Nedugo zatim Bautista je opet bio blizu odustajanja, iako je ovaj put sve sam napravio. Utrka je okončana fenomenalnim zadnjim krugom u kojem su pobjednik jučerašnje utrke Mattia Pasini i Simoncelli priuštili pravi užitak svim ljubiteljima motosportova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!