Nogomet

Šibenik porazom zaključio sezonu

Ivana Jurica • ponedjeljak, 01.06.2009.
Šibenik porazom zaključio sezonu
Foto: Martina Japundžić

Nogometaši Šibenika nisu trijumfom uspjeli završiti sezonu. U Vinkovcima su poraženi od domaće Cibalije u utakmici u kojoj su nastupili gotovo cijele jedne momčadi, a od težeg poraza u nastavku spasio ih je raspoloženi vratar Blažević. Stoga ni trener Ivica Kalinić nije mogao biti zadovoljan prezentacijom svoje momčadi …

''Nisam baš u potpunosti zadovoljan iz razloga jer mislim da smo mogli i trebali napraviti puno više. Tim više što smo na poluvremenu imali pozitivan rezultat koji nam je garantirao peto mjesto. Međutim, imali smo strahovito puno teških individualnih pogrešaka i nažalost nismo uspjeli sačuvati taj rezultat. Primili smo naivno oba gola, ali što je tu je'' - reći će trener Ivica Kalinić o vinkovačkoj utakmici.

Sjajan potez Alispahića pet minute prije kraja odmora vratio je Šibenčane u igru, a prije posljednjeg sučevog zvižduka u prvom dijelu mogli su Narančasti i do prednosti da domaći vratar Burcsa nije fantastično zaustavio udarac Zeca. Kazna je vrlo brzo stigla na drugoj strani, početkom nastavka, nakon još jedne pogreške šibenske obrane. Po prvi, a vjerojatno i posljednji, put stoperi Šibenika (od prve minute zajedno) bili su Bonacin i Karadža i bilo je vidljivo kako to nije ona neprobojna obrana koju je Šibenik imao u prvom i dobrom dijelu proljetnog dijela sezone.

Rukavina nije zaboravio matični klub

Hvale vrijednu gestu napravio je Šibenčanin Ante Rukavina koji trenutno trese mreže u Grčkoj. Proteklog je tjedna na adresu njegova matičnog kluba stigao vrijedan paket sa više garnitura sportske opreme i 30 lopti namijenjenih Školi nogometa šibenskog prvoligaša. Rukavina je tako pokazao kako nije zaboravio na sredinu u kojoj je i sam napravio svoje prve nogometne korake.

I trener Kalinić vrlo je korektno priznao kako je pobjeda domaćih posve zaslužena. Katastrofalne reakcije njegove obrane kumovale su golovima Cibalije, a težeg poraza Šibenčane je spasio odlični vratar Goran Blažević koji je drugi put ove sezone obranio i kazneni udarac. I dok je protiv Osijeka Smoje iz druge ipak pogodio, ovog puta ni Milardović ni njegovi suigrači Blaževića nisu uspjeli nadmudriti.

Suđenje na štetu Šibenika

Mateo Beusan u jučerašnjoj je emisiji Volim nogomet potvrdio kako je Šibenik jedan od najoštećenijih klubova naše lige ove sezone: ''Šibenik je klub koji je mnogo puta bio oštećen ove sezone, ali nikad se preko medija nije žalio na suđenje za što zaslužuju pohvale'' - kazao je Beusan.

U vinkovačkoj utakmici strateg Šibenika od prve je minute u vatru gurnuo juniore Ademija i Husmanija, a kasnije su priliku dobili i Jakoliš i po prvi put Anto Radeljić. Dogodine će se igrati Liga 16, pa je, unatoč činjenici kako su se u posljednjoj ovosezonskoj utakmici borili za peto mjesto koje na kraju, nažalost, nisu uspjeli dohvatiti, Kalinić, i zbog silnih ozljeda i kartona, ali i zbog želje da vidi koliko domaći mladići mogu, pružio im priliku jer vrlo je vjerojatno kako će ti mladići dogodine imati i veću minutažu, pa bi im ovosezonske utakmice u kojima su nastupili trebale doći kao dragocjeno iskustvo.

Sezona je završena, igrači će na odmor, a pred vodstvom kluba najteži je i najsloženiji zadatak. Brojnim igračima istječu ugovori, a ugovor je istekao i treneru Kaliniću koji je još uvijek ''zakopčan do grla'' na temu ostaje li ili ne u Šibeniku. No, kroz dva-dana i to bi trebalo biti riješeno, a nakon toga znat će se i nešto više o dolascima, odnosno odlascima sa Šubićevca.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!