Nogomet

Šteta što je gotovo

Ante Jukić • utorak, 02.06.2009.
Šteta što je gotovo
Foto: Lario Tus

Gledajući utakmicu sa Šibenikom, ali i nekoliko prethodnih nastupa prvoligaša s Bosuta, navijačima Cibalije naprosto dođe žao što je prvenstvo završilo. Nakon što su prebrinuli brige oko ostanka u ligi, Vinkovčani su počeli igrati sasvim dobar nogomet, koji im je u konačnosti donio i skok na osmo mjesto ljestvice.

Uspoređujući ono što je Stanko Mršić zborio uoči utakmice, te prikazano u tih nedjeljnih vinkovačkih minuta, možemo reći da je strateg nebesko-plavih - pogodio. Mršić je, naime, u predvečerje posljednje ovosezonske utakmice na stadionu uz Bosut, momčad sa Šubićevca opisao kao vrlo kvalitetnu družinu, koja nije slučajno našla svoje mjesto u gornjem domu HNL-a, ali je, isto tako, apostrofirao i činjenicu da su igrači Ivice Kalinića u posljednjim kolima ipak izgubili korak, zbog čega su bili idealan protivnik za završni prvenstveni čin.

Ne može se, naravno, reći da su gosti u Vinkovce došli tek odraditi posao, bez želje za bodovnim ulovom, no definitivno to nije bila momčad koja je "orala" i "kopala" travnjakom. Takvi, planovima o godišnjem odmoru već zaokupljeni Šibenčani, podosta su olakšali posao domaćim igračima, koji su bili puno motiviraniji i gladniji pobjede u posljednjoj utakmici sezone.

Da nebesko-plavi žele pošto-poto dohvatiti tri boda, Stanko Mršić je dokazao i jedanaestoricom koju je poslao na travnjak. Za razliku od prethodne tri utakmice (Zadar i Rijeka u gostima, Varteks kući), u kojima je dao priliku igračima koji su ove sezone dobivali minutažu "na kapaljku", trener Cibalije ovog se puta odlučio za najjače snage. "Red je da posljednju utakmicu odigraju oni koji su iznijeli najveći dio sezone. Isto tako, uvijek je lijepo prvenstvo okončati pobjedom, i to je razlog zbog kojeg od prve minute krećemo s udarnom jedanaestoricom", jasno je Mrša dao do znanja što očekuje od utakmice, iako bodovi Vinkovčanima ovog puta nisu bili "o glavu".

Premda konačnih 2:1 to neće sugerirati, bili su nebesko-plavi podosta bolji od narančastih sa Šubićevca, tako da njihovoj pobjedi nema ni najmanje zamjerke. Spočitati se domaćinima može tek nešto usporenijih uvodnih pola sata, no igra koju su pokazali u nastavku nam ne daje za pravo tražiti u tome razlog za oštriju kritiku. Burcsa je ponovno bio i svrsishodan i atraktivan (kod onog projektila Alispahića, ipak, ni on nije uspio napraviti ništa), Pavličić je nakon kratkotrajne stvaralačke krize podsjetio na svoja najbolja ovosezonska izdanja (nije zabio, ali je sudjelovao u akcijama kod oba pogotka, te bio začetnik gotovo svake ozbiljnije akcije prema golu sjajnog Blaževića), a konačno se i Malčić uhvatio onog što najbolje zna - postizanja pogodaka. Zaista, previše je Želja ove sezone trošio energiju na neke druge stvari...

Kad se malo osvrnemo na posljednjih nekoliko nastupa vinkovačkih nogometaša, možemo čak i žaliti što je prvenstvo završilo. Demonstrirali su nebesko-plavi u tom razdoblju dobar nogomet, u nekoliko navrata čak i razgalili svoje navijače, a kao nagrada je stigao skok na osmo mjesto ljestvice, koji bi Cibaliji trebao biti poticaj uoči početka novog prvenstva. Iako je igračima i stručnom stožeru u glavi sada isključivo godišnji odmor, pripreme za sezonu 2009/2010. praktički su pred vratima...

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!