Košarka

Montepaschi s lakoćom

Vedran Babić • utorak, 02.06.2009.
Montepaschi s lakoćom
Foto: Nikola Movrić

Niti u drugoj utakmici polufinalne serije Benetton nije smogao snage ozbiljno ugroziti Montepaschi. Aktualni prvak slavio je sa 92:72 i već sutra će imati priliku osigurati mjesto u finalu.

U prvoj utakmici u Sieni Benetton je pružao otpor dug 20 minuta, a sinoć u Trevisu pred svojim navijačima nešto kraći. Početkom druge četvrtine semafor je pokazivao rezultat 26:26, no tada je krenula prva prava serija Montepaschija, 24:8 za vodstvo 50:34. Benetton se ipak donekle oporavio te je do kraja poluvremena smanjio na 40:50.

Tricom svog najraspoloženijeg igrača Garyja Neala Benetton se u 22. minuti primaknuo na 47:53, no istom mjerom su na suprotnoj strani uzvratili Romain Sato i Terrell McIntyre pa je vraćena komfornija prednost gostiju (47:59). To kao da je bio posljednji vlak povratka u susret za Benetton, koji više nije dobio priliku za stvaranje neizvjesnosti.

Sa 17 poena i šest skokova najefikasniji igrač gostiju bio je Sato (5/6 za tri), dok je 14 postigao Benjamin Eze. Kod domaćih solirao je Gary Neal s 27 koševa. Hrvatski košarkaš Sandro Nicević vratio se u momčad, postigavši 11 koševa i tri skoka za 24 minute igre (4/9 za dva).

Montepaschi sada vodi 2-0 u seriji i svi očekuju kako će sutra u Sieni u trećoj utakmici potvrditi svoje mjesto u trećem uzastopnom finalu.

Lega A Basket, polufinale doigravanja: Benetton - Montepaschi 72:92 (0-2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!