Tenis

"Ovo će mi pomoći za Hrvatsku"

Ivor Krapac • utorak, 02.06.2009.
"Ovo će mi pomoći za Hrvatsku"
Foto: EPA

Iz hrvatskog kuta gledanja, Andy Roddick nije odabrao baš najsretniju godinu za svoj najbolji rezultat u Roland Garrosu. Prvi američki reket obavio je dobar posao na pariškoj crvenoj prašini mjesec i pol prije susreta s izabranicima Gorana Prpića na dvoranskoj zemlji Poreča u četvrtfinalu Svjetske skupine Davis Cupa, s čime je, naravno, mogao biti zadovoljan...

Andy Roddick nije imao puno lijepih uspomena s drugog Grand Slam turnira sezone. Na zemljanim terenima francuskog glavnog grada pamti treće kolo prije osam godina, u svom debitantskom nastupu, dok je u narednim sezonama dvaput zapinjao na drugoj prepreci (2004., '05.), četiri puta u prvom kolu, a lani je propustio Roland Garros. Nijednom u drugom tjednu, sve do ove godine.

Ždrijeb je bio povoljan, no bez obzira na to, prvi američki reket može biti jako zadovoljan što je do osmine finala svladao Romaina Jouana, Ivu Minara i Marca Gicquela bez izgubljenog seta, a nema razloga biti pretjerano nesretan ni prikazanim u ponedjeljak navečer protiv Gaela Monfilsa, iako je Francuz slavio sa 6:4, 6:2 i 6:3. I u tom meču igrao je na trenutke dobro.

Vezane vijesti

Razumljivo, njegov najuspješniji Roland Garros dao je Roddicku nadu da od 10. do 12. srpnja može voditi reprezentaciju do pobjede u Poreču: "Sigurno je da će mi ovo pomoći uoči Hrvatske, a koliko, još je rano reći. Trenutno mi Hrvatska nije u mislima, neće biti još neko vrijeme, trava će mi biti u prvom planu."

"Ostvario sam cilj dolaskom u drugi tjedan, a sada mi je rano predviđati o čemu ću misliti sutra ili za dva dana", dodao je američki broj jedan nakon poraza od Monfilsa u ponedjeljak kasno uvečer.

Roddick se u tom meču još od kraja drugog seta bunio da je vidljivost preslaba, želio je prekid, no u tome nije tražio ispriku za poraz: "Bilo je kako je bilo, i on i ja imali smo iste uvjete na terenu. Bez obzira na to što ja mislio, odluka nije bila na meni - u knjigama će ostati zapisano da je on pobijedio, a ostalo nije važno. Bolje se snašao u ovim uvjetima nego ja."

Iako je Amerikanac dosta toga promašivao nakon što se počeo buniti da slabo vidi lopticu, mrak nije bio jedini razlog: "Nije bilo lako, ali dosta toga je i na njemu, sigurno se može uključiti u diskusiju o atletski najboljem tenisaču svih vremena, isključivo u tom segmentu - u stanju je istrčati i 'pokriti' nevjerojatan dio terena. Puno puta činilo mi se da je u mojim ranijim mečevima ovdje bilo prilaznih udaraca s kojima bih dobio poen bez da moram odigrati volej, stvarno je teško uspoređivati moje prethodne protivnike s Gaelom."

Monfils je bio jednostavno prejak, a nadajmo se da će Roddick sa sličnim mislima u prvoj polovici srpnja odlaziti s terena i u porečkoj Žatiki - s obzirom da je teško računati na bod protiv braće Bryan u parovima, Hrvatskoj će trebati barem jedna pobjeda nad glavnim američkim adutom u singlu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!