Tenis

Safina dizelaški, Šarapova pregažena

Branimir Korać • utorak, 02.06.2009.
Safina dizelaški, Šarapova pregažena
Foto: EPA

Dinara Safina prva je polufinalistica Roland Garrosa. U četvrtfinalnom dvoboju protiv Bjeloruskinje Viktorije Azarenke krenula je loše, ali što je meč više odmicao, to je njezina igra bila bolja i uvjerljivija. U polufinalu joj se pridružila i Dominika Cibulkova uvjerljivom pobjedom protiv Marije Šarapove...

Prva nositeljica Roland Garrosa Dinara Safina ujedno je i prva polufinalistica. Safina iza sebe ima težak meč četvrtfinala protiv Bjeloruskinje Viktorije Azarenke koju je svladala u tri seta.

Ulazak u meč od strane Safine bio je vrlo loš. Azarenka je uz to i sjajno servirala, u prvom setu od 15 servisa ubacila je čak 14 prvih i Safina nije imala nikakve šanse. Kada se tome doda i osam neforsiranih pogrešaka Ruskinje i samo jedne Azarenke, ne čudi što je i omjer osvojenih poena (26:11) bio uvjerljivo na strani devete nositeljice.

Vezane vijesti

Već u drugom setu stvari su počele sjedati na svoje mjesto. Safina je zaigrala dosta agresivnije i preciznije, Azarenka više nije mogla držati visok postotak ubačaja prvog servisa i set je protekao u izjednačenoj igri. U završnici seta treći put Azarenka u setu gubi servis i Safina sa 6:4 poravnava na 1-1.

Kako je Safina podizala igru, tako je i nervoza kod Azarenke bila sve očitija. Na samom startu drugog seta izgubila je servis, Dinara je tu prednost čuvala bez ikakvih problema, a zatim je u završnici seta stigla i do dvostrukog breaka i tako i prolaza u polufinale.

Na kaju meča Azarenka je imala četiri osvojena poena više, što je posljedica loše igre Safine u prvom setu, ali to joj nije pomoglo. Ostale statističke kategorije bile su prilično izjednačene, a ono najvažnije, rezultat, bio je na strani Safine.

U polufinalu Safina će igrati protiv Dominike Cibulkove.

Cibulkova je u četvrtfinalu priredila pravu noćnu moru Mariji Šarapovoj. Ruskinja je igrala loše i bila posve bespomoćna, a na kraju se spašavala od totalne sramote i glatkog poraza 6:0, 6:0.

Cibulkova je imala 6:0, 5:0 i meč loptu protiv grogirane Šarapove koja je već nakon drugog breaka imala samo jedan cilj - izbjeći totalnu sramotu.

Uspjela je Ruskinja uzeti počasni gem, zatim i svoj servis po prvi put u meču, a kada je Cibulkova kod 5:2 ispustila 40:15 i Šarapova stigla do break lopte, prvi put je bacila reket i pokazala znakove nervoze. No onda je Šarapova poklonila sve do kraja i upisala poraz 6:0, 6:2.

Statistika puno toga otkriva, sve je bilo na strani Cibulkove koja presretna odlazi u svoje prvo Grand Slam polufinale u karijeri gdje će imati definitivno teži posao protiv najbolje igračice svijeta Dinare Safine.

Roland Garros, četvrtfinale:
Dinara Safina (Rusija, 1) - Viktorija Azarenka (Bjelorusija, 9) 1:6, 6:4, 6:2, Dominika Cibulkova (Slovačka, 20) - Maria Šarapova (Rusija) 6:0, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!