Nogomet

Belgijski reprezentativac na sudu

Mihaela Bradovski • srijeda, 03.06.2009.
Belgijski reprezentativac na sudu
Foto: Sandro Donda

Belgijski reprezentativni branič Jelle van Damme u finalnom dvoboju belgijskog prvenstva rasistički je napao braniča Standarda Oguchija Onyewua koji će ga tužiti i redovnom sudu...

Američki reprezentativac Oguchi Onyewu žrtva je rasističkog napada tijekom finalnog susreta belgijskog prvenstva. Njega je tijekom prvog susreta između Standarda i Anderlechta u finalu belgijskog doigravanja rasistički vrijeđao belgijski reprezentativac i igrač Anderlechta Jelle van Damme koji ne samo da će biti prijavljen Belgijskom nogometnom savezu, već će biti tužen i redovnom sudu.

Van Damme je odbacio optužbe i kazao je kako Onyewua nikad nije nazvao "prljavim majmunom", no Onyewu je uporan i tražit će zadovoljštinu na sudu.

"Mnogi igrači iz Afrike koji igraju u Europi nisu svjesni uvreda koje su im upućene, no s Onyewuom je situacija drugačija. On je svega svjestan i nećemo dozvoliti ovakve prljavštine i uvrede koje čovjeka pogađaju u srce", kazao je njegov odvjetnik Jean-Louis Dupont koji će sudu podnijeti tužbu.

Inače, Onyewu je već bio žrtva rasizma i to u belgijskom prvenstvu kada su ga rasistički vrijeđali navijači drugih klubova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!