Košarka

Montepaschi prvi finalist

Vedran Babić • srijeda, 03.06.2009.
Montepaschi prvi finalist
Foto: Nikola Movrić

Još jednom visokom pobjedom košarkaši Montepaschija izborili su treće uzastopno finale domaćeg prvenstva. U trećoj utakmici protiv Benettona bilo je 101:76 u korist aktualnog prvaka Italije...

Montepaschi je opravdao izrazitu ulogu favorita i s lakih 3-0 eliminirao Benetton na posljednjoj prepreci na putu do novog finala. Večeras je bilo 101:76, iako je razlika mogla biti izraženija.

Najbolja momčad Italije već je na koncu prve četvrtine vodila 26:10, no gosti su se u idućem periodu oporavili i smanjili zaostatak na 36:27. Na odmor se otišlo ipak s komfornom prednošću domaćih (43:28), koja je sa zaključenjem treće četvrtine dosegla i rekordnih 81:47 zahvaljujući dalekometnom ubačaju Henryja Domercanta, koji je u prvoj utakmici Benettonu utrpao 32 koša.

Upravo je Domercant bio jedan od trojice košarkaša koji su postigli po 16 koševa u redovima pobjednika. Osim njega, to je pošlo za rukom još Terrellu McIntyreu i Romainu Satu.

Domercant, inače Amerikanac koji nastupa za BiH, je kroz ove tri utakmice polufinalne serije protiv Benettona ubacio čak 12 trica iz samo 13 pokušaja, što je uistinu impresivan podatak. Ukupno u doigravanju prosjek mu je i dalje nevjerojatnih 79,2 posto (19/24), a u sezoni 38,4 % (38/99).

Što se učinka košarkaša Benettona na večerašnjoj utakmici tiče, najupečatljiviji trag ostavili su Jon Stefansson s 18 koševa te Andrea Renzi s 14 koševa i deset skokova. Sandro Nicević na parketu je proveo 12 minuta i za to vrijeme postigao devet koševa (4/5 za dva), jedan skok i dvije asistencije.

U finalu Montepaschiju će se suprotstaviti uspješniji iz ogleda između Armani Jeansa i Angelica iz Bielle. Armani trenutno vodi 2-1, a četvrta utakmica igra se sutra.

Lega A Basket, polufinale doigravanja: Montepaschi - Benetton 101:76 (3-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!