Nogomet

Lippi okrunio Santonov uspon

Borna Rupnik • petak, 05.06.2009.
Lippi okrunio Santonov uspon
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Talijanski izbornik Marcello Lippi objavio je popis kandidata za prijateljsku utakmicu protiv Sjeverne Irske, kao i popis putnika za Kup konfederacija. Na njemu je i mladi Davide Santon, branič Intera kome je ovaj poziv vrhunac kratke seniorske karijere...

Kako je nedavno rekao Jose Mourinho, do prije nekoliko mjeseci ni sami navijači Intera nisu znali tko je Davide Santon. Potom mu je Portugalac dao priliku u prvoj momčad, 18-godišnji branič iskoristio je ponuđeno i danas konkurira za nastup u reprezentaciji svjetskih prvaka.

Naime, Marcello Lippi ga je pozvao za prijateljski ogled s izabranom vrstom Sjeverne Irske, koji je na rasporedu u subotu u Pisi, a potom će s Azzurrima putovati i u Južnoafričku Republiku, na Kup Konfederacija koji se igra od 14. do 28. lipnja.

"Nadam se da ću postati Interov Paolo Maldini. On je uvijek bio pravi primjer. Bit ću presretan postignem li polovicu onoga što je on postigao u nogometu", odgovorio je Santon na sve češće usporedbe s Milanovom legendom, izrazivši vjeru da će opravdati povjerenje. "No, puno će toga ovisiti o mojim nastupima iduće godine", dodao je.

U talijanski se sastav vratio oporavljeni Gennaro Gattuso, a Lippi je pozvao i Liverpoolovog braniča Andreu Dossenu.

Lippijev popis igrača za Kup konfederacija:

Vratari: Gianluigi Buffon (Juventus), Marco Amelia (Palermo), Morgan De Sanctis (Galatasaray)

Braniči: Fabio Cannavaro (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Andrea Dossena (Liverpool), Alessandro Gamberini (Fiorentina), Fabio Grosso (Olympique Lyon), Nicola Legrottaglie (Juventus), Davide Santon (Inter), Gianluca Zambrotta (Milan)

Vezni igrači: Mauro Camoranesi (Juventus), Daniele De Rossi (AS Roma), Gennaro Gattuso (Milan), Riccardo Montolivo (Fiorentina), Angelo Palombo (Sampdoria), Andrea Pirlo (Milan)

Napadači: Alberto Gilardino (Fiorentina), Vincenzo Iaquinta (Juventus), Simone Pepe (Udinese), Fabio Quagliarella (Napoli), Giuseppe Rossi (Villarreal), Luca Toni (Bayern)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!