Ostali sportovi

X-Fightersi ostavili publiku bez daha

Sportnet • petak, 05.06.2009.
X-Fightersi ostavili publiku bez daha

Parking kod "Narodnog pozorišta" u Sarajevu, od srijede 3. lipnja ostat će zapamćen kao improvizirana arena za ekshibicije Red Bull X-Fightersa. Pred otprilike pet tisuća fanova, četiri svjetski renomirana motocross vozača izvodila su trikove od kojih je doslovno zastajao dah. Ovi istinski "showmani" čak su i u zraku, tijekom riskantnih trikova, pokretima ruke ili glave komunicirali s publikom...

Promo turneja se ove godine organizira u 13 zemalja na tri kontinenta. Cilj joj je promocija "velikog brata" - natjecateljske Svjetske turneje Red Bull X-Fighters (održane su priredbe u Meksiku i Kanadi, a slijede natjecanja u SAD-u, Španjolskoj i Engleskoj).

Kiša koja je danima okupirala BiH padala je i sat vremena prije početka showa, što nije omelo četvoricu "moto-mušketira" Nicka Franklina (Novi Zeland), Morgana Carlsona (Švedska) te Stevena Stuyvena i Jimmya Verburgha (obojica Belgija), da na još relativno skliskoj podlozi izvedu svoj niz skokova pred velikim brojem promatrača za spomenute vremenske uvjete.

Vezane vijesti

Promet na glavnoj ulici bio je usporen jer su se automobili, pa i tramvaji zaustavljali kako bi bar na trenutak uživali u letovima "jahača apokalipse" - kako su ih prozivali iz publike. Motocross fanovi iz raznih krajeva BiH pohrlili su prema Sarajevu zbog ovog, kako tvrde, "neuobičajenog doživljaja".

Sat vremena ekshibicije brzo je prošlo, a na pitanje o publici u Sarajevu vozači su odgovarali: "Često, kad Red Bull X-Fighters Exhibition Tour premijerno dođe u neki grad, publika jednostavno ostane bez daha, što se dogodilo i ovdje." U pauzi, dok su se njih četvorica odmarala, nastupali su MTB i BMX "freestyleri" iz regije. Vozači večeras stižu u Zagreb, nastupaju u subotu u 16 sati na Trgu kralja Tomislava, a s "X-YU" područjem pozdravit će se u Mariboru 9. lipnja. Mariboru kao i drugim europskim gradovima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!