Tenis

Nadal otkazao Queen's

Maja Giljanović • petak, 05.06.2009.
Nadal otkazao Queen's
Foto: EPA

Prvi igrač svijeta Rafael Nadal otkazao je nastup na ATP turniru u Queen'su koji se od ponedjeljka 8. do nedjelje 14. održava u Londonu.

Rafael Nadal je organizatorima Queen'sa u objašnjenju otkaza naveo ozljedu koljena: "Nije tajna da posljednjih mjeseci imam problema s koljenima. Liječnici su mi preporučili odmor i njihovu sam sugestiju prihvatio kako bih se čim bolje spremio za Wimbledon", izjavio je Španjolac.

"Ne volim otkazivati turnire i žalosti me što odustajem od obrane naslova u Queen'su jer je publika u Londonu među najkompetentnijima na svijetu. Iskreno mi je žao i nadam se da će organizatori imati razumijevanja i željeti me ovdje i sljedeće sezone", zaključio je Nadal.

Vezane vijesti

Direktor turnira Chris Kermode je tužan, ali ne i ljut: "Rafael je posljednje tri godine u Queen'su davao svoj maksimum samo dan-dva nakon osvajanja Roland Garrosa. Osvojio je srca navijača i nas sviju i svjesni smo da odluku o otkazu nastupa nije donio olako. Njegovo je zdravlje na prvom mjestu i želimo mu čim brži i uspješniji oporavak".

Što se Wimbledona tiče Nadal je izjavio: "Vremena je dovoljno i optimist sam da ćemo stići ući u optimalnu formu".

23-godišnjak je prošle godine osvojio i Queen's (Đoković) i Wimbledon (Federer).

Najviše rangirani igrač Queen'sa odustajanjem Nadala postaje Andy Murray (3. igrač svijeta), tu su i bivši brojevi jedan Andy Roddick (6.), Marat Safin (22.) i Lleyton Hewitt (48.).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!