Ostali sportovi

Buden u 1/4 finalu, Van Natta ispala

Sportnet • subota, 06.06.2009.
Buden u 1/4 finalu, Van Natta ispala

Ivana Buden plasirala se u 1/4 finale 3. svjetskog streličarskog kupa koji se od 2. do 7. lipnja održava u turskoj Antaliji...

Ivana Buden na najboljem je putu da već nakon 3. turnira serije svjetskog kupa 2009. godine osigura nastup u velikom finalu koje će se u rujnu održati u Kopenhagenu. Pobjedivši u eliminacija u oba svoja meča osigurala je nastup u 1/4 finalu, a vidjet ćemo hoće li to biti i njezin završni meč ove godine u Antaliji ili će se možda boriti i za medalje.

U prvom meču u 1/16 finala Ivana je sa 114:112 pobjedila Grkinju Angeliki Giannopoulou koja je sa 114:103 prethodno izbacila Austrijanku Doris Walch. To ju je u 1/8 finala odvelo na Belgijanku Gladys Willems, pobjednicu 1/16 finalnog meča protiv predstavnice Indonezije Dellie Threesyadinda koji je Willems dobila rezultatom 112:110.

Međusobni 1/8 finalni meč rezultatom 115:109 dobila je ipak naša predstavnica. Valja spomenuti i da je Ivanina najveća konkurencija u ukupnom poretku ovogodišnjeg Svjetskog kupa Amerikanka Jamie Van Natta iznenađujuće izgubila u 1/8 finala od predstavnice Novog Zelanda Linde Lainchbury sa 115:113 te time širom otvorila Ivani vrata velikog finala u Danskoj.

Ukoliko Ivana osvoji ''samo'' 10 dodatnih bodova (8. mjesto ukupnog poretka) ukupno će imati 44 osvojena boda u ovogodišnjoj seriji natjecanja Svjetskog kupa i njezine suparnice morat će napraviti velika iznenađenja u sljedećem stageu kupa u Shanghaiu u Kini u kolovozu da bi je ostavile daleko od Danske i velikog finala. Nastup u velikom finalu drugu godinu za redom Ivani bi predstavljao veliko priznanje za dugogodišnji predani rad i odricanja, ali i podstrek za budućnost.

U 1/4 finalu Ivana se bori protiv Talijanke Eugenie Salvi, 7. iz kvalifikacija s pogođena 1372 kruga. Meč je na rasporedu u nedjelju 7. lipnja s početkom u 09:00 sati.

Osim Jamie Van Natta u igri za veliko finale u Danskoj najveća konkurencija su joj još i Britanka Nicky Hunt pobjednica Poreča, te Olga Bosch iz Venezuele, a tu je i druga predstavnica iste zemlje Luzmary Guedez.

Naš predstavnik u muškom složenom luku Goran Villi izgubio je meč 1/32 finala od Kanađanina Dietmara Trillusa sa 117:113.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!